Sveučilište nakon protesta uklonilo poster ‘rasističke’ Margaret Sanger

Paul Bios

Poster Margaret Sanger, ponosne rasistkinje, uklonjen je ovaj tjedan iz knjižnice na Sveučilištu Missouri, zahvaljujući protestima nekolicine pro-life (za život) studenata.

Prema LifeNews, Studenti za život Mizzoua (nadimak sveučilišta – op. a.) objavili su danas da je Ellis knjižnica sa svojih zidova uklonila poster koji je postavljen u čast Margaret Sanger.

“Uklanjanje je rezultat zahtjeva Studenata za život da se Sanger makne iz knjižnice zbog njezine podrške prema programu eugenike”, navodi LifeNews. “Knjižnica je najavila da će ga ukloniti tijekom slijedećeg tjedna, ali je ipak to učinila odmah.”

Predsjednica Studenata za život Mizzoua, Kristen Wood, izjavila je kako bi Sveučilište trebalo biti ponosno što je uklonilo Sanger sa počasne pozicije.

“Aplaudiramo knjižnici na uklanjanju postera i što više ne slavi Margaret Sanger i njezine eugenističke stavove. Rekli smo knjižnici kako očekujemo da neće vratiti poster jer ćemo u suprotnom nastaviti sa našom peticijom i javnim pristikom. Sveučilište nikad ne bi smjelo slaviti i promovirati nekoga tko se javno protivio da ljudi siromašnog imovinskog stanja i rasnih manjina imaju djecu”, izjavila je za LifeNews.

Iako ljevica i njihovi prijatelji u Snopesu i Politifactu rutinski izazivaju sumnje u Sangerinu mržnju prema crncima, osnivačica Planiranog roditeljstva je bila otvorena i ponosna eugeničarka koja u svojoj knjizi “Zaokret civilizacije” opisuje siromašne ljude i imigrante kao “ljudski korov”, “bezobzirne uzgajivače” i one koji “kote… ljudska bića koja nikada nisu trebala biti rođena”.

Ako to nije bilo dovoljno hitlerovski, osnivačica Planiranog roditeljstva, čija organizacija je danas najveći pružatelj usluga pobačaja crnim ženama (neke stvari se ne mijenjaju), također je pisala o sterilizaciji osoba s invaliditetom kako bi se oslobodili “mrtvog tereta ljudskog otpada”. Napisala je:

Glavni cilj Populacijskog kongresa bio bi primjenjivanje nepopustljive i stroge politike sterilizacije i segregacije na onaj dio populacije čije potomstvo je okuženo ili čija baština je takva da se nepoželjna svojstva mogu prenijeti na potomstvo [;] dati određenim disfunkcionalnim grupama u našoj populaciji izbor segregacije ili sterilizacije.

Dobra stvar za Mizzou što su prepoznali istinu.