Žrtva seksualnog napada dobila otkaz zbog dozvole za prikriveno nošenje oružja

Ryan Pickrell

Žena koje se identificirala kao socijalna radnica u saveznoj državi Virginiji, otišla je na društvene mreže u petak kako bi komentirala to što je otpuštena s posla zbog toga što je posjedovala dozvolu za prikriveno nošenje oružja (Concealed Carry Permit).

Storm Durham, bivša zaposlenica Ministarstva socijalne skrbi U Virginiji, koja se opisuje kao “22-godišnja plavuša, visoka 157 cm i teška oko 64 kilograma koja voli sve što je Disney, ružičasto i jednostavno”, tvrdi da su je 3 policijska službenika Roanokea ispratila iz njezinog ureda nakon što je bila otpuštena. Prema objavi na Facebooku, nije čak imala dopuštenje za korištenje kupaonice zbog “ozbiljnih sigiurnosnih problema u zgradi”.

“Dobila sa danas otkaz iz razloga što posjedujem dozvolu za prikriveno nošenje oružja”, napisala je Durham na Facebooku. “Da li sam ga nosila? Ne. Da li sam ga nosila za vrijeme posla, posjeta ili u bilo koje doba radnog vremena? Ne. Kad sam im rekla da ga nikad nisam nosila tijekom radnog vremen, znate što su rekli? ‘Kako da to znamo?'”

“Htjela sam dozvolu za nošenje iz razloga što sam žena i kao što se svi vidjeli na vijestima, zadnje vrijeme je pomalo ludo”, izjavila je na Facebook videu uživo. U svojoj objavi, opisala se kao “žrtva seksualnog zlostavljanja”.

“Imam dozvolu za prikriveno nošenje. Imam oružje. Hodam na streljane. Predstavljam ženske lovce i one koje vole rekreaciju i prirodu”, napisala je na Facebooku. “Zar me to čini zločincem? Zar me to čini sigurnosnim rizikom za druge? Toliko velikim sigurnosnim rizikom da su me morala iz zgrade otpratiti trojica policajaca? Toliko strašna i prijeteća da trebam biti tretirana poput kriminalca? Biti poniževana i gledana s visoka zbog toga što posjedujem oružje? Zbog legalnog posjedovanja oružja, registracije oružja i posjedovanje odgovarajuće dokumentacije za to oružje?”

Odjel socijalne skrbi Virginije nije odgovorio na zahtjev za komentar, a releventna osoba u Roanoke policiji nije bila dostupna za komentar.

“Odgovorit ću na napad”, rekla je Durham na Facebook uživo. Priprema se tužbu za ono što smatra pogrešnim otkazom. Također se priprema za susret sa američkim političarima.

Rekla je da ne želi svoj stari posao natrag jer “ne želi više raditi za ove liberale”.