Tucker educirao imigrantskog odvjetnika o pitanjima na Popisu stanovništva SAD-a

Amber Athey

Screenshot/Fox News

Fox News-ov Tucker Carlson vodio je burnu raspravu s odvjetnikom, koji je ilegalni imigrant, o odluci Trampove administracije da u nadolazeći cenzus SAD-a 2020. uvede pitanje o državljanstvu.

OBAVEZNO POGLEDATI:

Cesar Vargas, prvi nedokumentirani odvjetnik u New Yorku, tvrdi da zbog toga što Ustav eksplicitno ne navodi da bi cenzus trebao sadržavati točku o državljanstvu, takvo pitanje ne bi smjelo biti uključeno. Međutim, čini se da je Carlson zbunio Vargasa s pitanjem da li bi se isti argument mogao primjeniti na pitanja o spolu i rasi.

“Budući da ste tako upoznati s njim, [Ustav] ne govori ništa o brojanju ljudi po rasi”, izjavio je suosnivač Daily Callera. “Cenzus upravo to radi. Jeste li protiv toga? Smijemo li postaviti pitanje ljudima o njihovoj rasi?”

Vargas je nekoliko puta izbjegao pitanje, potaknuvši Tuckera da ga prekine i upita još jedanput.

“Cenzus postavlja pitanje o vašoj rasi”, ponovio je. “Mislim da je to, iskreno govoreći, jezivo… ali cenzus to traži. I ljevica to traži. Mislite li da bi cenzus smio postaviti pitanje o rasi?”

“Pa, mislim da bi trebali imati jednostavno brojanje i to je to. I, možda ne, ne bistmo trebali imati pitanje o imigrantskom statusu i ne bismo smjeli imati pitanje o rasi”, priznao je Vargas.

Carlson je proširio argument na pitanja u cenzusu o spolu, i rekao: “samo [pitanje o državljanstvu] vas smeta – ne zbog njegove ustavnosti već zbog toga što bi moglo umanjiti političku moć ilegalnih imigranata.”

“Prestanimo se praviti da je riječ o Ustavu”, istaknuo je Tucker.