Izraelski arap sumnjao da je nošenje jarmulke u Berlinu opasno. A onda se ovo desilo.

Hank Berrien

Dvojicu muškaraca koja su nosila jarmulke na ulicama Berlina, napala je trojica mladića, a jedan od njih, koji je govorio arapski, izvukao je remen i počeo ih mlatiti. Postoji samo jedna dodatna stvar koju napadači nisu znali: jedna od žrtva bio je mladi izraelski Arap, koji je testirao izjavu svog prijatelja da je nošenje jarmulke u Njemačkoj opasno.

Taj mladi Arap, Adam Armoush, izjavio je za izraelsku televiziju Kann: “Nastavili su nas psovati, a moj prijatelj je zatražio da prestanu. To ih je naljutilo i jedan od njih je potrčao prema meni. Znao sam da je važno da imam snimku jer nema šanse da bi bili uhvaćeni prije dolaska policije. Iskreno, iznenađen sam da se takva stvar mogla desiti”.

Armoush je izjavio za njemački radio Deutsche Welle: “Ja nisam Židov. Ja sam izraelac koji je odrastao u Izraelu u obitelji Arapa”. Rekao je da je bio skeptičan kad je njegov prijatelj sugerirao da će nošenje kapice predstavjati rizik, dodajući: “Rekao sam da je doista sigurno i želio sam to dokazati, ali je završilo ovako”.

Video napada u gradskoj “trendy” četvrti Prenzlauer Berg postao je viralan. Pokazuje napadača koji je vikao “Yahudi!” ili “Židov” na arapskom.