Demokratska donorska mreža želi program za reparacije do 2022.

Peter Hasson

Glavna mreža donatora želi da u programu Demokratske stranke za izbore 2022. budu reparacije za crne Amerikance, otkrilo je novo izvješće.

Demokratska Alijansa postavila je ovaj uzvišeni cilj u dokumentu koji je proizašao iz proljetne konferencije održane ovaj tjedan u Atlanti, izvještava Washington Free Beacon.

Demokratski kandidat za guvernera države Georgije, Stacey Abrams, istaknula je u prijemu “Put za pobjedu: 2022 pobjednička stranka”, u kojem se raspravljalo o tome kako demokrati mogu ostvariti svoje ljevičarske snove.

“2022. je i slavimo političke pobjede diljem nacije: besplatni koledž i zdravstveno osiguranje za sve, a slijedeće na programu su reparacije”, projicira dokument.

Demokratska Alijansa je tajna, utjecajna donorska mreža čiji članovi uključuju ljude poput ljevičarskog milijardera Georgea Sorosa.

Konferencija je ovaj tjedan ugostila visoko pozicionirane osobe, uključujući predsjednika Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) Toma Pereza i bivšeg demokratskog guvernera Virginije Terryja McAuliffa, za koju se vjeruje da razmatra svoju kandidaturu u predsjedničkim izborima 2020.

McAuliffe je u ponedjeljak tweetala sliku s Abrams, istaknutom govornicom događaja pro-reparacije.

Screenshot/Twitter

Demokratska predstavnica Kalifornije u Zastupničkom domu, Maxine Waters, obećala je prošli tjedan potporu u vezi reparacija, za koje je rekla da će doći nakon što demokrati preuzmu većinu u Kongresu 2018. i nakon pobjede nad predsjednikom Donaldom Trumpom 2020. godine.