Jordan Peterson objašnjava što se treba desiti na političkoj ljevici

Ryan Saavedra

Screenshot: Fox News Video

U ponedjeljak se kanadski klinički psiholog prof. Jordan Peterson pridružio Fox Newsu kako bi razgovarao o svom nedavnom nastupu na HBO-u “Real Time” s Billom Maherom, gdje je govorio o opasnoj narativi viktimizacije.

Pojavivši se na “FOX i prijatelji”, Peterson je razgovarao o nedavnoj kontroverzi koju su stvorili mediji oko Candace Owens i njezinog upozorenja o opasnostima viktimizacije.

“Mislim da Candace komentira o opasnostima usvajanja narative o žrtvama-tlačiteljima”, rekao je Peterson. “A to je narativa koju okorjeli ljevičari nameću još od vremena Marxa: da se svijet sastoji od onih koji su žrtve i onih koji su tlačitelji i gdje su svi uspješni tlačitelj, a svi ostali moralne žrtve.”

Peterson je nastavio: “To je vrlo, vrlo opasna narativa. I svakako je nevjerojatno široko rasprostranjena na sveučilišnim kampusima. Ako gledamo svijet na taj način, ako gledamo svijet kroz leću identiteta, to će nas vratiti u plemensko razmišljanje o stvarima i izazvat će sukob.”

Peterson je također obratio pažnju na pitanje podjele u Sjedinjenim Državama između političke ljevice i ostatka zemlje.

“Ako želite civilno društvo, onda se ljudi moraju ponašati civilno jedni prema drugima, a vidim da se to ne dešava”, rekao je Peterson. “Oduvijek smo promatrali pojedinca kao mjerilo u Zapadnom svijetu i to je najbolja ideja koju je svijet ikad imao. Ako to izgubimo desiti će se katastrofa.”

“Svatko bi trebao gurati protiv toga, bilo da su oni s desne ili lijeve strane, ako imaju imalo razuma”, nastavlja Peterson. “Umjerena ljevica treba se odvojiti od radikalne ljevice, a to je nešto što odbijaju učiniti”.

POGLEDAJTE: