KNOWLES: AOC je odjednom zabrinuta zbog činjenica

Michael J. Knowles

Naša omiljena socijalistica iz tog elegantnog gradića u sjevernom Westchesteru, Alexandria Ocasio-Cortez, dala je odgovor na Trumpov govor na MSNBC-u:

U konkretnom obraćanju bilo je laži povrh laži i moramo se pobrinuti da naše činjenice budu ispravne. Svakodnevni useljenici počinjavaju zločine po daleko nižoj stopi od domaćih Amerikanaca. I ne samo to, nego žene i djeca na toj granici koji pokušavaju pronaći utočište u Sjedinjenim Američkim Državama s ne više od odjeće koju nose na sebi, djeluju više američki nego će to bilo koja osoba koja ih želi držati podalje ikad biti.

Gdje početi. Prije svega, ona se žali na to da predsjednik Trump iznosi pogrešne činjenice. Prije dva dana, objašnjavala je kako ne bismo trebali biti činjenično točni, kako bi činjenična ispravnost mogla biti moralno pogrešna. To je izjavila u tweetu. Tako da je stvarno promijenila ploču, no to je ono što uvijek radi. Prvo zapažanje, Nancy Pelosi ima vrlo težak slučaj u svojim rukama, jer Alexandria Ocasio-Cortez misli da je ona predsjedavajuća Doma i, ako malo razmislimo, ona to doista i je. Ona trenutačno vodi demokrate u naciji. Ona je najsjajnija zvijezda nadolazećeg demokratskog kongresmena i izaziva prilične glavobolje Nancy Pelosi. Članovi Kongresa često su samo glorificirani glasnogovornici. Vrlo malo njih zna bilo što o javnoj politici. Vrlo malo njih je zainteresirano za izradu javne politike. Većina ih samo želi biti na televiziji i utrkivati se za viši ured. Dakle, to je ono što rade, samo odlaze na televiziju.

Ona je svojevrsni Schumerov model, iako Schumer, mora se priznati, ima sposobnosti navigiranja u vladinim rupama pošto je u njima gotovo čitav život. I tako Alexandria Ocasio-Cortez provodi sve svoje vrijeme na televiziji. Kad nije na TV-u, onda je na Instagramu Live, kad nije na Instagram Live, ona radi videozapise na Facebooku. U neprekidnom nizu stavlja se pred oči javnosti. No, ono što govori nije istina. Problem je u tome što zvuči kao da govori istinite stvari. Postaje puno bolja pred kamerama i to se može vidjeti čak i u njezinim očima. Njezine oči su manje buljave i čudne nego su to bile prije. Ne znam, jednostavno postaje sve uglađenija. I sada može govoriti stvari s takvim samopouzdanjem. To prije nije bio slučaj. Nekada je znala reći: “Ja nisam stručnjak, hahahaha, ispričavam se.” Sad, ona govori neistinite stvari s takvim samopouzdanjem da su one donekle uvjerljive. Dakle, ona kaže da su ilegalni kriminalci koji pokušavaju ilegalno ući u našu zemlju više američki nego američki građani. Što to uopće znači? Jer ona to govori s takvim samopouzdanje da zvuči kao da nešto znači, a to oni konstantno čine.

Mislim, ovo je još jedan primjer neusklađenih izjava. S jedne strane, Amerika je grozno, strašno, rasističko, bigotno, seksističko mjesto koje je uzrokovalo opakost i zlo diljem cijelog svijeta. S druge strane, ti ilegalni stranci su više američki od samih Amerikanaca. Možete li ih zadržati podalje, molim vas? Ne, nemojte ih puštati unutra, oni zvuče kao grozni ljudi. Ali naravno, oni samo pokušavaju reći obje stvari, oni će samo govoriti s obje strane svojih usta, reći će što god je najprikladnije u danom trenutku. “Američki” može biti najgori pridjev na svijetu, on može označavati najveće zlo koje možete zamisliti ili to može biti najdivnija stvar. Ali opet, samo kad se odnosi na ne-Amerikance. U svakom slučaju, ona postaje jako dobra glasnogovornica. A to je pomalo zabrinjavajuće, a zabrinjavajuće je i za Pelosi.