Muškarci su upravo primili najbolji znanstveni savjet u povijesti

Hank Berrien

Sunova novinarka Andrea Downey razvedrila je srca millijuna muškaraca diljem planeta sa svojim receptom za povećanje njihovog životnog vijeka: buljite u sise.

To je samo jedan od šest načina na koji muškarci mogu povećati svoj životni vijek, tvrdi Downey, koja ima uvjerljiv argument. Evo šest načina:

1. Buljite u sise

Downey ističe: “Buljenje u sise stvara pozitivno razmišljanje kod muškaraca… Studija iz 2012., objavljena u Arhivama interne medicine, pregledala je učinke pozitivnog razmišljanja na muško zdravlje. Nakon godine dana, pozitivno razmišljanje imalo je snažan utjecaj na zdravstvene odluke.”

Downey primjećuje da preko polovice muškaraca koji su imali bolesti srca, ali su pozitivno razmišljali, povećali su svoje vježbe, za razliku od 37% koji nisu razmišljali pozitivno; slični rezultati pronađeni su kod muškaraca s visokim tlakom.

Zasad je dobro.

2. Imajte puno seksa

Downey je citirala studiju Britanskog medicinskog časopisa (The BMJ) koja navodi kako bi seks mogao smanjiti smrtnost muškaraca na pola. Sažeto bilježi: “U studiji, očekivano trajanje života povećalo se tri do osam godina u grupama koje su prijavile više orgazama.”

Ovo je dobro.

3. Oženite se

Downey piše: “Istraživanje na uzorku većem od 127,000 Amerikanaca, pokazalo je da muškarci koji se ožene nakon svoje 25 godine imaju veću vjerojatnost da će živjeti dulje od onih koji su se vjenčali mladi.”

Također, šanse za #2 i #1 povećavaju se radikalno.

4. Imajte djecu

Downey navodi studiju koja pojačava ideju da muškarci koji se ožene i imaju djecu žive dulje od onih koji to ne čine. Piše: “Istraživanje u časopisu ‘Journal of Epidemiology & Community Health’ otkrilo je da kada roditelji navrše 60 godina, muškarci s djecom bilježe povećanje svog životnog vijeka do dvije godine, dok se ženama poveća za 1.5 godinu”.

Iako #4 može utjecati na #2 i #1, kada postoji volja, postoji i način

5. Budite odgovorni

Downey bilježi istraživanje časopisa ‘Journal of Personality and Social Psychology’ u kojem starije osobe u domovima za njegu koje su primile biljku pokazuju poboljšanje u socijalizaciji, budnosti i općim funkcijama. Prikladno napominje: “Možda je to razlog zašto je imati djecu dobro za vas”.

6. Nabavite “pivski trbuh

Dakle, dobivanje malo na kilaži je u redu; Downey piše: “Knjiga pod nazivom ‘Kako muškarci stare’ tvrdi da je manja vjerojatnost da će trbušasti muškarci patiti od srčanog udara ili raka prostate i da je vjerojatnije da će uložiti svoje vrijeme u svoju djecu”.

Tri put hura za znanost.