ACLU dao nagradu za životno djelo Cecile Richards, bivšoj direktorici Planiranog roditeljstva

Paul Bois

Screenshot: YouTube/Fast Company

Bivša direktorica Planiranog roditeljstva, Cecile Richards, žena koja je cijelu karijeru provela skidanju građanskih prava nerođene djece direktno iz majčinih utroba, dobila je nagradu za životno djelo od Američke udruge za građanske slobode (American Civil Liberties Union – ACLU).

Govoreći na konferenciji ACLU-a pod nazivom “Vi pripadate ovdje”, Richards je primila nagradu kukajući kako poličari ne uspijevaju voditi Ameriku.

“Vodstvo u Americi dolazi od učenika srednjih škola, od Dreamera, od učitelja, učitelja koji štrajkaju u ime svojih učenika diljem ove zemlje”, objasnila je, “vodstvo dolazi od svih koji se bore za zemlju, gdje uzdižemo sve i nitko ne pada kroz pukotine, i bolje vam je da vjerujete kako vodstvo dolazi od milijuna žena u ovoj zemlji, najmoćnije političke snage u Americi.”

Publika je Richards nagradila aplauzom za njezin doprinos tijekom vođenja organizacije Planiranog roditeljstva, ulogu koju je napustila ranije ove godine kako bi promovirala svoju novu knjigu i mogući ulazak u političke vode.

U ožujku, bivša kraljica pobačaja također je primila nagradu od guvernera New Yorka, Andrew Cuomoa, koji ju je nazvao “nacionalnim prvakom, nacionalim uzorom”.

Nedavno je kritizirala sve ‘pro-lifere’ kao one koji “lažu, varaju, kradu, obmanjuju i krše zakon”. To je izvjavila potpuno svjesna činjenice da je glavni uzrok pokreta #MeToo, Harvey Weinstein, donirao njezinoj organizaciji i čak sudjelovao na gala priredbi organiziranoj povodom 100. obljetnice Planiranog roditeljstva.

Oko 3,5 milijuna nerođene djece ubijeno je pod njezinim pokroviteljstvom.