Odlučujući glas Vrhovnog suda, sudac Anthony Kennedy, najavio odlazak u mirovinu

Ben Shapiro

U srijedu, u potezu kojeg su dugo očekivali republikanci, a od kojeg su dugo strepili demokrati, sudac Anthony Kennedy — odlučujući glas na Vrhovnom sudu — najavio je svoj odlazak u mirovinu. Kennedyjeva zamjena nekim “originalistom” mogla bi dramatično promnjeniti balans snaga Vrhovnog suda i učiniti glavnog suca Johna Robertsa novim odlučujućim glasom.

Evo Kennedyjevog pisma u kojem najavljuje svoje umirovljenje:

Demokrati i članovi ljevice istog su trenutka počeli paničariti, sugerirajući da bi Kennedyjevo umirovljenje moglo završiti preokretanjem nečuvene odluke u slučaju Roe v. Wade. To bi moglo rezultirati pro-život zakonodavstvom u mnogim državama — naravno pretpostavljajući da Roberts ne krene u zaštitu Roe. Ovo umirovljenje također dolazi u trenutku kad je Vrhovni sud donio bujicu tijesnih 5-4 odluka u korist zaštite Prvog amandmana, što je bilo razočaravajuće za demokrate.

Rat oko Trumpove slijedeće nominacije biti će brutalne; već generacijama se nije desilo umirovljenje odlučujućeg glasa. Pripremite se za najgore političke ratove posljednjih nekoliko desetljeća.