‘Socijalizam će pobijediti’ — predavač s Harvarda zadnjim riječima otkrio svoje pravo lice

Scott Moorefield

Screenshot: Fox News

Fox News-ov domaćin Tucker Carlson ugostio je sinoć u svojoj emisiji predavača s Harvarda Iana Samuela kako bi raspravili o njegovim argumentima za povećanje broja članova Vrhovnog suda kada demokrati preuzmu Kongres, a zatim da “napune” novoosnovana mjesta liberalima.

Dok je Samuel vidljivo pokušavao svoj argument učiniti što je moguće razumnijim Carlsonu i gledateljima Fox News-a, njegove istinske boje ipak su izašle na vidjelo kada mu je Tucker dao posljednju riječ.

POGLEDAJTE:

“Zar ne bi bilo lakše dati Kaliforniji, neznam, 27 novih kongresnih oblasti u L.A. okrugu i jednostavno zaključiti priču?”, uptao je Tucker gosta. “Ili možda jednostavno u potpunosti ukinuti Kongres. Ako je cilj jedino povećati moć ljevice, zašto se zezati s Vrhovnim sudom?”

Samuel je odgovorio da se obje strane “slažu oko osnovnog cilja”, “da Vrhovni sud” ne bude partizanska institucija podložna ideološkim osciliranjima. Navodeći činjenicu da je “14 od posljednjih 18” sudaca imenovano od republikanskih predsjednika, Samuel je insistirao da samo želi vratiti sudu reputaciju “neopartizanske institucije”.

Ali, prema predavaču s Harvarda: “to ne možemo učinuti tako dugo dok ne dodamo mjesta kako bi ispravili ravnotežu.”

“Gledajte, volio bih nekavu vrstu rješenja nakon što se to sve riješi”, rekao je Samuel. “Volio bih doći do mjesta u kojem, na primjer, možda svaki predsjednik dobija mogućnost dvije ili tri garantirane nominacije za Vrhovni sud. Možda bi trebali imati čak paran broj sudaca na Vrhovnom sudu. Znate, deset sudaca, pet iz svake stranke. Mislim da bi to bilo dobro rješenje. To bi zahtijevalo malo sudskog “pakiranja”, ali to je umjetnost posla. Stvarnost je da stvari nisu u redu i kako bismo dobili imalo nade da krenemo naprijed s Vrhovnim sudom, koji neće biti ovakva vrsta ideološke institucije, moramo puno raditi, stoga napravimo to.”

“Drugim riječima, povećajno moć ljevice i sve će biti u redu”, odgovorio je osnivač Daily Callera, koji je nakon toga iznio tvrdnju da je Sud zapravo “desnog centra” kad se uzme u obzir “javno mijenje”.

Nakon što je završila rasprava, Carlson je Samuelu dao posljednju rečenicu, koju je predavač s Harvarda iskoristio na ovaj način:

“Socijalizam će pobijediti! Hvala što ste me ugostili.”

Tucker je završio segment s komentarom: “Ian Samuel, hvala što ste se razotkrili, cijenim to”.

Nakon gostovanja na Fox News, Samuel je pojačao retoriku na Twitteru odgovarajući kritičaru: