Tweet Michaela Moorea povodom 4. srpnja inspirirao krivu vrstu ‘Otpora’ na internetu

James Barrett

Screenshot: YouTube

Ostavite čangrizavom radikalnom ljevičaru Michaelu Mooreu da nehotice pruži svojim kolegama Amerikancima prilike za malo online patriotske zabave na 4. srpanj.

U tweetu koji ima manje smisla čim dulje razmišljate o njemu, Moore je učinio ono što navodno ljevica mrzi: “prisvojio” je Dan neovisnosti s malo revizionističke povijesti i preimenovao ga u Dan otpora:

Sretan Dan otpora!
Pobuna se nastavlja, nekih 242 godina kasnije.
Ajmo ljudi! Završimo ovo!

Dakle, očigledno još uvijek vodimo Rat za neovisnost i “pobuna” protiv… našeg demokratski izabranog predsjednika se “nastavlja”… Čekajte, što? Dok su mnogi od Mooreovih obožavatelja naizgled shvatili mučenu analogiju, podrugljivi odgovori, kao što je zabilježio Twitchy, došli su brzo i žestoko. Evo nekoliko istaknutih, uključujući i onaj prvi iz boksova:

Neki su istaknuli da Moore i njegov radikalni Otpor ne rade uslugu demokratima:

I naravno, evo nekoliko šala s hranom. Evo par njih:

Unatoč tome što je postao samoprozvani vođa radikala Otpora, Moore je zapravo bio jedan od rijetkih ljevičara koji su shvatili Trumpovu privlačnost glasačima 2016., predviđajući da će se svi nakon studenog morati priviknuti na “predsjednika Trumpa” i ispravno je ukazao na “Rust Belt” kao razlog zbog kojeg će Trump detronizirati nekoć “neizbježnu” Hillary Clinton.