George Soros troši milijune kako bi blokirao Bretta Kavanaugha

Paul Bois

Bilo je predviđanja da će ovo biti najskuplja borba za Vrhovni sud ikad; izgleda da bi to stvarno mogao biti slučaj.

Prema LifeNews, ljubitelj pobačaja, milijarder George Soros, potrošit će milijune u borbi kako bi spriječio potvrđivanje kandidata predsjednika Trumpa za najviši sud u zemlji.

“Nova grupa za političko propagiranje koja se zaklela da će uložiti 5 milijuna dolara kako bi zaustavila potvrđivanje suca Bretta Kavanaugha za Vrhovni sud, ima značajne veze s liberalnim financijerom Georgeom Sorosom”, navodi LifeNews. “Grupa Demand Justice (DJ), organizirana je i financirana od neprofitne organizacije pod imenom Sixteen Thirty fond, koja je prikupila oko 2,2 milijuna dolara u donacijama od Open Society Policy Centra (OSPC), jednog od Sorosevih glavnih donacijskih organizacija, između 2012. i 2016. godine.”

Sixteen Thirty fond dolazi od samo nekolicine donatora. Financijska izvješća iz 2014. pokazuju da su samo trojica sudjelovala u 70% svih prikupljenih sredstava: 11,5 milijuna dolara. Objave iz 2016. prikazuju da je manje od pet donatora dalo 13,3 milijuna Sixteen Thirty fondu — 63% ukupnih donacija.

Budući da je jedan od tih mega-donatora, Open Society Policy Centar (OSPC), u vlasništvu Sorosa, milijarderova ruka u pokušaju blokiranja suca Kavanaugha ne može biti podcijenjena. Zapravo, OSPC i Open Society Foundation (OSF) su gotovo identične.

Grupa koja se protivi Kavanaughu, Demand Justice, započela je s djelovanjem na proljeće ove godine kao kontrapunkt konzervativnim grupama koje potiču potvrđivanje sudaca. Njezin izvršni direktor Brian Fallon izjavio je za New York Times da se DJ nada kako će “senzibilizirati obične članove progresivaca da smatraju sudove kao mjesta za njihov aktivizam i način kako unaprijediti progresivne planove”.

Mnogi zaposlenici Demand Justicea su bivši članovi Obamine administracije i predsjedničke kampanje 2016. bivše državne tajnice Hillary Clinton.