POČINJE: Joe Lieberman pozvao demokrate da odbace Ocasio-Cortez

Hank Berrien

Screenshot: Fox News

Bivši demokratski potpredsjednički kandidat i senator iz Connecticuta, Joe Lieberman, pozvao je glasače iz New Yorka da odbace Ocasio-Cortez u studenom i daju svoj glas čovjeku kojeg je iznenađujuće porazila u preliminarlnim izborima Demokratske stranke, sadašnjeg zastupnika Joe Crowleyja. Lieberman je također pozvao Crowleyja da ostane u utrci.

Pišući u Wall Street Journalu, Lieberman piše:

Budući da je politika koju gospođa Ocasio-Cortez zagovara daleko od glavne struje, njezin izbor u studenom otežao bi Kongresu da prestane s borbom i počne rješavati probleme. … Na sreću, Joe Crowley i glasači njegovog okruga mogu spriječiti ovu štetu.

Lieberman je uzeo na nišan krajnje lijevo krilo Demokratske stranke: “Gđa. Ocasio-Cortez je ponosan član Demoratskih socijalista Amerike, čija platforma je, kao i njezina, više socijalistička nego demokratska. Njezini snovi o novih saveznim troškovima bankrotirali bi zemlju ili zahtijevali veliko povećanje poreza, uključujući i one na radničku klasu.”

Primijetio je da je tijekom preliminarnih izbora naracija Ocasio-Cortez bila iz knjige DSA, što znači da je podupirala socijalističke vlade “čak i kada su diktatorske i korumpirane (Venezuela)”. Lieberman je također citirao “opoziciju američkom vodstvu u svijetu, čak i kad ublažava humanitarne katastrofe (Sirija) i refleksivnu kritiku jednog od velikih američkih demokratskih saveznika (Izrael)” Ocasio-Cortez.

Lieberman je napao Ocasio-Cortezine pozive na “ukidanje ICE-a” pišući: “Ovo nema smisla osim ako ne želite više primjenjivati nikakva pravila što se tiče imigracije ili carine”.

Lieberman se oslanja na vlastito iskustvo što se tiče izbora, nakon gubitka preliminarne utrke: “Gospodin Crowley se suočava s teškim izborom. Znam to jer sam se i sam suočio s tim 2006. nakon što sam izgubio preliminarne demokratske izbore. Ušao sam u utrku kao nezavisni kandidat jer sam želio da svi glasači odluče jesam si zaslužio nastaviti služiti ih u Senatu.”

Lieberman zaključuje: “Zbog Kongresa i naše zemlje, nadam se da će Joe Crowley dati svim biračima svog okruga mogućnost da ga ponovno izaberu u studenom — i nadam se da će oni naći njegovo ime na glasačkim listićima.”