CRTV se malo zabavio ogorčenjem liberala zbog satiričnog intervjua s Ocasio-Cortez

James Barrett

Screenshot: CRTV

Očigledno satirični “intervju” s otvoreno socijalističkom demokratskom kandidatkinjom Alexandrom Ocasio-Cortez, suočio se s ogorčenom reakcijom ljevičarskih medija i aktivista koji su očito zaboravili kako izgleda jedan od najčešćih oblika komedije, barem kad su autori konzervativci. Kao odgovor, CRTV i voditeljica lažnog intervjua, Allie Stuckey (a.k.a. “Konzervativna milenijalka”), malo su se zabavili na račun pobješnjelih kritičara.

Samo nekoliko dana nakon što je hvalio Sachu Baron Cohena zbog obmanjivanja konzervativaca, BuzzFeed je postao iznimno zabrinut zbog činjenice da CRTV nije učinio kristalno jasnim da je naočigled satirični intercju zapravo satira (h/t HotAir). U svom pokrivanju “krivotvorenog videa” koji je “sakupio više od milijun pogleda u samo nekoliko sati od svoje objave”, BuzzFeed je napomenuo kako je kontaktirao Facebook u vezi videa, ali je našao, na njihovo veliko razočaranje, da “nije prekršio njihove standarde zajednice i ukazao na izjavu o odgovornosti u opisu koja ukazuje na ‘satiru'”.

BuzzFeed je također dobio slijedeći “trolajući” odgovor od CRTV-a o “liberalima koji simuliraju ogorčenje” kad su ih kontaktirali u vezi satiričnog intervjua:

Satira ima dugu tradiciju i igra važnu ulogu u političkom diskursu. Mnogi komičari, domaćini kasno-noćnih showova i TV programa poput Saturday Night Live-a, desetljećima koriste satiru. Mi volimo Allieino kreativno djelo i veselimo se simuliranju ogorčenja liberala u budućim videozapisima.

U međuvremenu na Twitteru, Stuckey je imala slično trolajuće iskustvo. Ispod je većina Stuckeyinih tweetova, uključujući njezinu originalnu objavu s bolno očiglednim satiričnim videom i nekim njezinim ponovnim objavama tuđih tweetova: