David Hogg zaprijetio predsjedniku Trump: ‘Pretrpjet ćeš posljedice koje je malo tko ikad pretrpio’

Joseph Curl

Screenshot: YouTube/Daily Mail

David Hogg mrzi nasilje. Ili barem tako kaže.

Ali anti-NRA učenik koji je nemilosrdno tražio slavu nakon što je preživio masovnu pucnjavu u Marjory Stoneman Douglass srednjoj školi u Parklandu, Floridi, nije iznad, recimo, prijetnji predsjedniku Sjedinjenih Država.

“Za predsjednika SAD-a Trumpa: NIKAD, NIKAD NEMOJ PONOVNO PRIJETITI SJEDINJENIM DRŽAVAMA JER ĆEŠ PRETRPJETI POSLJEDICE KOJE JE MALO TKO U POVIJESTI PRETRPIO. MI VIŠE NISMO DRŽAVA KOJA ĆE TRPJETI TVOJE POREMEĆENE RIJEČI NASILJA I SMRTI. BUDI OPREZAN!”, napisao je Hogg u ponedjeljak na Twitteru.

Ratnik za socijalnu pravdu, koji je pokušavao (često neuspješno) potaknuti bojkotiranje onih s kojima se ne slaže (poput Fox News), odražavao je tweet koji je predsjednik Trump poslao u ponedjeljak. Trump je upozoravao iranskog lidera, koji strastveno mrzi Ameriku, da je bolje da povuče svoju ratobornu retoriku.

“Iranskom predsjedniku Rouhaniju: NIKAD, NIKAD NEMOJ PONOVNO PRIJETITI SJEDINJENIM DRŽAVAMA JER ĆEŠ PRETRPJETI POSLJEDICE KOJE JE MALO TKO U POVIJESTI PRETRPIO. MI VIŠE NISMO DRŽAVA KOJA ĆE TRPJETI TVOJE POREMEĆENE RIJEČI NASILJA I SMRTI. BUDI OPREZAN!”, napisao je Trump.

Ali jedan korisnik Twittera poslao je pravodobno i sažeto upozorenje mladom Hoggu.