Ocasio-Cortez na Twitteru objavila najidiotskiju izjavu ikad

Ryan Saavedra

Screenshot: PBS Video

Socijalistica Alexandria Ocasio-Cortez rekla je puno glupih stvari.

Tvrdila je da Izrael okupira Palestinu i, kada je bila pritisnuta, priznala da nema pojma o čemu govori. Ne može napraviti razliku između socijalizma i demokratskog socijalizma. Rekla je da u studenom želi okrenuti mjesto u Kongresu na “crveno”. Priznala je da ne može pobjediti na način da uvjeri ljude kako je njezina ideologija najbolja opcija. Dovraga, čak je pomislila da je nedavni parodijski video, koji ju je ismijavao, ozbiljan pokušaj da se zavaravaju glasači.

Ove idiotske izjave zauzimaju stražnje mjesto prema onome što je tweetala u četvrtak:

Pogledajmo nakratko njezine tvrdnje za koje nije pružila nikakve dokaze:

Republikanska stranka (GOP) je “slaba što se tiče borbe za radničku klasu Amerike”:

  • Trumpova administracija koristila je tarife kako bi utjecala na akcije drugih zemalja koje su pozitivne za SAD, i iako je istina da su neke od kineskih osvetničkih tarifa naškodile SAD-u, važno je do kraja sagledati kako će se situacija odigrati prije dovođenja zaključaka.
  • GOP-ovi nedavni porezni rezovi pogodovali su 80% Amerikanaca, a radna mjesta u proizvodnji doživjela su boom tijekom Trumpove administracije.
  • Ukupna stopa nezaposlenosti pala je na 3,9%, stope nezaposlenosti manjina su na povijesno niskim razinama, a optimizam u malom biznisu je na rekordno visokoj razini.

Imajte na umu da ova izjava dolazi od otvorene socijalistice koja vjeruje da građane treba oporezovati kako bi platili skupe vladine programe koji na kraju štete ekonomiji.

GOP je “slaba što se tiče borbe protiv kriminala”:

  • Glavni državni odvjetnik Jeff Sessions naredio je saveznim tužiteljima da traže “najozbiljnije” optužbe i najteže kazne protiv kriminalaca uključenih u trgovinu drogom.
  • Trumpova administracija najavila je politiku “nulte tolerancije” prema ilegalnim imigrantima.
  • Trumpova administracija donijela je više slučajeva protiv nasilnih kriminalaca u 2017. godini nego u bilo kojoj drugoj godini ovog desetljeća.
  • Trumpova administracija ispituje novu politiku koja bi dozvolila američkoj vladi da dileri droge budu kandidati za smrtnu kaznu.

GOP je “slaba što se tiče nacionalne sigurnosti”:

Ovo je vjerojatno najapsurdnija tvrdnja koju je demokratska kandidatkinja iznijela u svom tweetu.

Trumpova administracija odbacila je sporazum s Iranom jer nije bio dovoljno čvrst, radila je na denuklearizaciji Sjeverne Koreje, implementirala zabranu putovanja nacijama koje su uzgajališta terorizma, želi sagraditi zid na južnoj granici kako bi spriječila ilegalni ulazak u SAD i u velikoj mjeri porazila ISIS.

GOP je “slaba što se tiče moralne hrabrosti”:

Postoje brojni primjeri akcija koje je poduzela Trumpova administracija koje opovrgavaju ovu tvrdnju, a najbolji od njih je da ova administracija inzistira na ispunjenju obećanja iz kampanje, iako zna da je zbog toga mediji izuzetno negativno pokrivaju.

Savršeni primjer je bilo povlačenje iz Pariškog klimatskog sporazuma, koje su mediji opisali kao kraj svijeta. SAD je te iste godine nastavila predvoditi svijet u smanjenju emisija ugljika.

GOP je “slaba što se tiče obiteljskih vrijednosti” i “slaba što se tiče jednakih prava”:

I opet, imajte na umu da ova izjava dolazi od zagovornika pobačaja.

Trumpova administracija je imenovala brojne savezne suce i dvojicu konzervativnih sudaca na Vrhovnom sudu koji stoje uz tradicionalne obiteljske vrijednosti.

Administracija je također kritizirala načine financiranje pobačaja i stala uz kršćanskog pekara u Koloradu koji je bio kažnjen zbog svojih vjerskih uvjerenja.

Administracija je također prekinula smjernice o rasnoj diskriminaciji koje je uveo Obama, koje dozvoljavaju sveučilištima da diskriminiraju podnositelje prijava na temelju njihove rase.

GOP je “slaba što se tiče odbijanja rasizma”:

Može se naći slučaj koji bi potkrijepio njezinu tvrdnji, ali je važno istaknuti da postoji razina bigotizma na obje strane.

Nedavno su republikanci opozvali svoju podršku kandidatu za Kongres iz Sjeverne Karoline nakon što je otkriveno da je na internetu pisao rasističke stvari, a Ted Cruz je čak poticao glasače da daju svoj glas demokratskom kandidatu nakon što je bijeli supremacist osvojio republikansku nominaciju jer je bio bez konkurencije.

U međuvremenu, mnogi su u stranci Ocasio-Cortez prigrlili ljubitelja Hitlera, rasista i antisemita Louisa Farrakhana. Demokratska stranka također promiče razdoran oblik politike identiteta.

Jesi li republikanci savršeni u bilo kojoj gore spomenutoj kategoriji? Nisu, ali te stvari su barem dio njihove platforme, za razliku od demokrata.

Što se pak Ocasio-Cortez tiče, najbolja stvar za izborne šanse GOP-a je da nastavi govoriti i tweetati.