Klavan: Mreže lažu o Trumpovoj pobjedi u trgovinskom ratu

Daily Wire

Tarifna strategija predsjednika Trumpa izgleda da se već isplatila s Europskom unijom, gdje obje strane rade na sporazumu “nulte tarife”. Međutim, to ne biste mogli zaključiti na temelju pokrivanja mainstream medija. Andrew Klavan je u četvrtak malo osvijetlio ovu temu.

“Ovo je pobjeda za Trumpa, to nije ‘Pobjeda’, ali je ‘pobjeda’ za Trumpa”, rekao je Klavan o dogovoru EU i SAD-a da ustuknu od “trgovinskog rata” kojeg ističu mediji. “Dakle, kako su to pokrili? New York Times, bivše novine, njegov naslov glasi: ‘iznenađujućim sporazumom, SAD i EU ustuknuli od trgovinskog rata’. Sada, tko je to bio iznenađen? Odakle dolazi to iznenađenje? Donald Trump je rekao da će se to dogoditi, jučer smo pustili njegovu izjavu: ‘Oh, oni dolaze za stol, EU dolazi za stol’. Ali tko je iznenađen? New York Times — a ne Donald Trump.”

I nije samo da su mreže iznenađene, ili se barem tako ponašaju, one pokrivaju tu pobjedu “jako nepošteno”, rekao je. “Ovo mreže pokušavaju prikazati kao Trumpov porat, kao da je Trump trepnuo umjesto EU. Neću reći da je EU trepnuo, učinili su razumnu stvar.”

Nakon što je pustio isječak ABC-evog Davida Muira i Terry Morana koji su prikazali SAD-EU dogovor kao Trumpovo uzmicanje pred “pritiskom”, Klavan je rekao: “Ovo je nevjerojatno nepošteno izvješćivanje. Ne mogu samo tako reći, znate, ‘zaprijetio im je, oni su došli za stol’. To mora biti ‘on [Trump] je uzmaknuo, on je uzmaknuo’. To je jednostavno laž, to je laganje.”

Video ispod: