PRAGER: Najveća histerija u američkoj povijesti

Dennis Prager

Screenshot: Psycho/Universal

Vi i ja proživljavamo najveću masovnu histeriju u američkoj povijesti. Za mnoge Amerikance, McCarthyjeva era držala je tu dubioznu odliku, ali ono što se sada dešava neusporedivo je gore.

Jedna stvar, bilo koja histerija koja je postojala u ono vrijeme, bila je usmjerena protiv najvećeg zla na svijetu: komunizma. Tadašnji senator Joseph McCarthy i Odbor za neameričke aktivnosti Zastupničkog doma, unatoč tome, stvarno je bilo Amerikanaca na važnim pozicijama koji su podržavali komunističke režime koji su porobljavali svoje stanovništvo i počinjavali masovna ubojstva. McCarthy je bio na tragu nečega.

Nasuprot tomu, zemlja se guši na histeriji oko iznimno slabe mogućnosti — za koju još uvijek nema dokaza — da je kampanja Donalda Trumpa bila u dosluhu s ruskom vladom kako bi se ova umiješala u predsjedničke izbore 2016. i apsurdne ideje da predsjednik Trump radi za ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Drugo, mainstream mediji nisu podržavali McCarthyja. Većina u medijima bili su vrlo kritički prema njemu. Danas, mainstream mediji nisu glasovi opreza. Oni su kreatori histerije. Teorije zavjere provlačile su se kroz cijelu američku povijest (npr. Lee Harvey Oswald nije sam ubio predsjednika John F. Kennedyja; slijetanje na Mjesec se nikad nije dogodilo). Ali ovo je prvi slučaj da su mediji stvorili i promovirali zavjeru. Ne iznenađujuće, u tom procesu oni su odbacili bilo kakvu pretpostavku objektivnog izvješćivanja.

I dok su neki Amerikanci nepravedno označeni komunistima tijekom McCartheyjeve ere, bezbrojni demokratski političari i čelnici u vijestima i zabavnoj industriji, prozvali su članove Trumpove administracije i desetke milijuna Amerikanaca koji podržavaju predsjednika fašistima, bijelim supremacistima, mrziteljima, ksenofobima, pa čak i nacistima.

Suradnica MSNBC-a, Jill Wine-Banks, rekla je u vezi Trump-Putin tiskovne konferencije: “Za mene je to jednako ozbiljno kao kubanska raketna kriza u smislu napada ili napada za 9/11. … (Trumpova) izvedba danas će živjeti u sramoti jednako kao i napad na Pearl Harbor ili Kristallnacht.”

Bivši komunisti, Obamin operativac i direktor CIA-e, John Brennan, tweetao je: “Izvedba Donalda Trumpa na tiskovnoj konferenciji u Helsinkiju diže se do i prelazi prag ‘visokih zločina i prekršaja’. To nije bilo ništa manje od izdaje.”

Konstantno prizivanje holokausta, nacista i sada Kristallnachta (neslužbenog početka holokausta, noći 1938. godine kada su njemački Židovi mlaćeni do smrti, njihove sinagoge spaljene i židovske trgovine uništene) samo minimizira zla nacizma i holokausta. Mladi Amerikanac, nakon što je otišao na tipično sveučilište i vjerojatno ne zna ništa o nacistima i holokaustu, sada će misliti da je nacizam i holokaust bio izražaj Trumpa i američkog konzervatizma u 20. stoljeću.

Sva ta histerija izgrađena je na gotovo nikakvim temeljima. U svojoj srži, to je pokušaj brisanja rezultata predsjedničkih izbora 2016. Mainstream mediji odbijaju prihvatiti da je Hillary Clinton izgubila. Oni su rekli da će pobijediti — lakoćom. Oni su predvidjeli uvjerljivu pobjedu. Kako su mogli tako pogrešno prognozirati? Njihov odgovor je da nisu; Trump i Putin su je ukrali.

Da je istina važna medijima, njihova stalna narativa bila bi: “Demokrati i ljevica još uvijek ne žele prihvatiti Trumpovu pobjedu”.

Da je istina važna medijima, svaki Amerikanac bi znao da je Trump stroži u svom pristupu prema Rusiji od bivšeg predsjednika Baracka Obame. Svaki Amerikanac bio bi podsjećan da je Obama uvjeravao Putinovu desnu ruku, tadašnjeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, da neće biti previše strog prema Rusiji. Misleći da je njegov mikrofon isključen, šapnuo je u Medvedevo uho: “Ovo su moji posljednji izbori. Nakon mog izbora, imat ću veću fleksibilnost.”

Da je istina važna medijima, svaki Amerikanac bio bi podsjećan da je Obama u Ukrajinu poslao vojnu hranu, a Trump je poslao protutenkovske rakete i ostalo oružje kako bi odbili Ruse.

Da je istina važna medijima, svaki Amerikanac bio bi podsjećan da je Obama gledao kako Sirija gori i kako je Rusija došla i počela dominirati tom zemljom, dok je Trump bombardirao sirijske vojne instalacije, uključujući one u kojima su ubijeni Rusi.

Da je istina važna medijima, svaki Amerikanac bio bi podsjećan da je Trump bio taj koji je oslabio ruskog saveznika Irana, dok ga je Obama neizmjerno pojačao.

Umjesto toga, mediji 24/7 vrište “izdaja”, pozivaju na opoziv i slične stvari; holivudske zvijezde psuju predsjednika; ostali psuju njegovu kćer ili prvu damu (jednu od najdostojanstvenijih u američkoj povijesti) i prikazuju predsjednika Trumpa u različitim smrtnim pozama. U međuvremenu, ljevičarska rulja viče na dužnosnike administracije i republikanske članove Kongresa dok jedu u restoranima, kupuju u trgovinama i spavaju u svojim domovima.

Ako dajete glas demokratima ovog studenog, glasate za histeriju, laži, socijalizam, pa čak i za umanjivanje holokausta.

Ali više od svega, glas za demokrate u studenom je glas za histeriju — najveću i najmračniju u američkoj povijesti.