Pogledajte što se desilo nakon što je rutinsko zaustavljanje vozila krenulo po zlu

Kevin Daley

Screenshot: YouTube

Novo objavljena snimka iz policijskog automobila prikazuje napeto zaustavljanje vozila koje je ubrzo preraslo u smrtonosnu pucnjavu u kojoj su dvojica pripadnika državne policije Pennsylvanije umalo izgubili živote.

Izmijenjeno je nekih pedesetak hitaca između potencijalnog ubojice Daniely Claryja i policajca Ryana Seiplea i kaplara Setha Kellyja tijekom sudbonosnog susreta na cesti 33 u okrugu Northampton 7. studenog 2017. godine.

POGLEDAJTE:

Ovaj videozapis sadržava nasilan i eksplicitan sadržaj

Prema lokalnim medijima, Clary je bio optužen zbog pokušaja ubojstva dvojice policijskih službenika, opiranja pri uhićenju, bijega i razoružavanja policije 29. lipnja. Još uvijek nije donesena presuda.

Tužitelji su pristali objaviti video gotovo dva mjeseca nakon suđenja, nakon što su lokalni mediji podijeli tužbu kako bi osigurali njegovo puštanje u javnost. Video je prezentiran porotnicima tijekom Clayovog suđenja.

Kelly je bi ozbiljno ranjen kad je Clay otvorio vatru s vozačeve strane automobila — pogođen je u vrat i nogu i stradala mu je femoralna arterija. Tužitelji su naveli da je bio klinički mrtav na sceni događaja i da je proveo gotovo dva tjedna u komi.

Od onda se oporavio i očekuje se njegov povratak na posao. Drugi policajac, Seiple, bio je neozlijeđen. Clay je pogođen četiri puta i predao se nakon što je zatražio pomoć u obližnjoj bolnici.