Twitter popustio, Alex Jonesu odredio jednotjednu ‘restrikciju’

Paul Bois

Screenshot: YouTube

Nakon što je neko vrijeme odolijevao pritiscima, društvena medijska platforma Twitter sada se pridružila ostatku Big Tech kadra ograničavajući račun Alexa Jones zbog kršenja svojih pravila, iako samo ograničeno vremensko razdoblje.

“Jones će sedam dana biti blokiran od objavljivanja na Twitteru jer je linkao video koji je kršio pravila”, izvijestio je CNBC.

Predstavnik Twittera rekao je za CNBC: “Mogu potvrditi da je prijavljen tweet koji je sadržavao link na video koji se nalazi na Periscopu. Nakon pregleda, utvrdili samo da je prekršio naša pravila i poslali zahtijev računu da ukloni tweet i video”.

Račun poznatog teoretičara zavjere sada će imati “ograničenu funkcionalnost” tijekom sedam dana restrikcije; Jones tjedan dana neće biti u mogućnosti objaviti ili retweetati tweet. Račun InfoWarsa ostao je nedirnut i aktivan.

Twitterov iznenadni potez restrikcije Alexa Jonesa došao je nakon što je njegov izvršni direktor, Jack Dorsey, naglasio da nema želje pratiti Facebook, Spotify i YouTube u zabrani.

Dorsey je tweetao: “Ako podlegnemo i jednostavno reagiramo na vanjske pritiske, a ne na izravne principe koje nepristrano provodimo (i evoluiramo) bez obzira na političko gledište, servis koji je izgrađen na našim osobnim pogledima može otiči u bilo kojem smjeru. To nismo mi.”

Od prošlotjedne zabrane na društveni medijima, Alex Jones tvrdi da je njegova platforma zabilježila rast od 5,6 milijuna novih pretplatnika.