Nova anketa otkriva šokantno mišljenje crnih glasača o Trumpu

Ryan Saavedra

Nova Rasmussenova anketa objavljena u srijedu otkrila je da je podrška predsjedniku Trump u crnoj zajednici eksplodirala i gotovo je dvostruko veća nego u isto vrijeme prošle godine.

Anketa je pokazala da je na nacionalnoj razini ocjena odobravanja predsjednika podijeljena na 49% onih koji odobravaju i 49% onih koji ne odobravaju.

Kada se uzme u obzir mišljenje crnih glasača o Trumpu, Rasmussen je iznenađujuće otkrio da 36% njih odobrava posao koji Trump radi u Bijeloj kući.

Anketa je provedena nakon što je otpuštena zaposlenica Bijele kuće Omarosa Manigault Newman u nekoliko intervjua nazvala Trumpa rasistom, tvrdeći da postoji snimka na kojoj je Trump rekao “n-riječ”.

Međutim, čvrsti dokaz o navodnoj snimci još uvijek nije došao na vidjelo, a Associated Press izvijestio je danas da Omarosu mnogi crni Amerikanci ne doživljavaju kao vjerodostojan izvor.

Izvještaj koji je ranije ove godine objavljen u Atlanticu, pokazao je da se podrška Trumpu u crnačkoj zajednici udvostručila, s oko 8% u 2016. na 17% ranije ove godine.

Gateway Pundit navodi da ako bi Trump osvojio 25 posto glasova Afroamerikanaca, premoćno bi pobijedio na izborima 2020.