POGLEDAJTE: Analitičarka CNN-a slavi baniranje Alex Jonesa. Bill Maher je uništava.

Ryan Saavedra

HBO-ov talk-show domaćin Bill Maher uništio je bivšu demokratsku guvernerku države Michigan Jennifer Granholm nakon što je pozdravila nedavnu odluku tech kompanija o baniranju Alex Jonesa i InfoWarsa sa svojih platformi.

Granholm — krajnje-lijeva CNN-ova komentatorica i savjetnica Media Matters (Soroseva grupa – op. a.) zavikala je “hvala Bogu!” nakon što je Maher napomenuo kako su kompanije društvenih medija izbacile Jonesa sa svojih platformi (nakon pritiska CNN-a da to učine).

Maher, koji je napomenuo da je Jones govorio “lude laži” o njemu, odgovorio je na zlobno smješkanje Granhold — i odobravanje iz publike — rekavši: “Pa, ako ste liberal, trebali biste podržavati slobodu govora”.

“Sloboda govora odnosi se na govor koji mrziš”, strastveno je rekao Maher. “To je ono što sloboda govora znači. Mi gubimo nit koncepata koji su važni za ovu zemlju.”

“Ili vam je stalo do stvarnih američkih sr*** ili nije”, nastavio je Maher. “A ukoliko vam jest, to vrijedi za sve strane. Ja ne volim Alex Jonesa, ali Alex Jones ima pravo na govor. Svi imaju pravo na govor.”

POGLEDAJTE: