Izvori: Kinezi hakirali Hillaryin email server

Hank Berrien

Screenshot/YouTube

U šokantnom izvješću, izvori kažu da je privatni server Hillary Clinton bio hakiran od strane tvrtke koja se nalazi u kineskom vlasništvu tijekom njezinog mandata državnog tajnika, čime je tvrtka imala pristup gotovo svim njezim emailovima.

Dva su izvora informirala Daily Caller News Foundation (DCNF) da je regionalna tvrtka u Washington D.C.-u primala kopije emailova koje su bile kreirane kodom ugrađenim u server.

Postojale su glasine da su emailovi Clintonove poslani van Sjedinjenih Država: u srpnju, zastupnik Louie Gohmert (republikanac-Teksas) rekao je na saslušanju Odbora za pravosuđe Doma da je Generalni inspektor obavještajne zajednice (Intelligence Community Inspector General – ICIG) otkrio da su gotovo svi emailovi Clintonove završili u rukama “stranog entiteta”.

Bivši obavještajni časnik izjavio je da su istražitelj Frank Rucker i odvjetnica Janette McMillan konstantno upozoravali dužnosnike FBI-a da su Kinezi penetrirali Clintonove emailove. Daily Caller napisao je da je jedan od tih FBI dužnosnika bio Peter Stzrok, vrhovni dužnosnik FBI-a za protuobavještajnu službu.

Gohmer je izjavio da unatoč činjenici što je Strzok navodno obaviješten o tom pitanju, Strzok nije poduzeo nikakvu akciju kako bi se pozabavio time.

Daily Caller primjećuje: “Gohmer je spomenuo u saslušanju pred Odborom da su dužnosnici ICIG-a rekli Strzoku i trojici drugih FBI dužnosnika da su pronašli ‘anomaliju’ na serveru Clintonove”.