Nemojte dopustiti da ljevica uništi i sport

Brian Darling

Politička korektnost počela je inficirati sport. Mnogi na ljevici pokušavaju se igrati misaone policije i uništiti sport ubrizgavanjem ljevičarske politike na mjesto gdje ne pripada.

Nemojte im dopustiti.

Postoji mnogo nedavnih primjera ljevičarskih luđaka koji pokušavaju nametnuti svoije vrijednosti sportu. Evo dva primjera: jedan kršćanin koji je kažnjen zbog izražavanja svojih vjerskim uvjerenja i jedan vozač automobila koji je kažnjen zbog nečega što je njegov otac izgovorio prije nekoliko desetljeća.

Laganim koracima približavamo se danu kada će svaka sportska liga imati policiju senzitivnosti koja će izricati kazne za svako uočeno verbalno omalovažavanje zaštićene klase.

Amerika je nacija u kojoj se bavimo sportom kako bi pobjegli od stvarnosti svakodnevice — uključujući politiku. Dana kada će ljevičari uspješno kažnjavati sportaše koji ne stoje u njihovoj percipiranoj, politički ispravnoj liniji, biti će dan kada ću prestati gledati sport i naći nekakav drugi bijeg.

Uzmite, na primjer, Daniela Murphyja i Cubse. Whitney McIntosh iz SB Nationa napisala je loš članak o nedavnom prelasku Daniela Murphyja iz Washington Nationalsa u Chicago Cubse. Napisala je:

Ovog tjedna, Cubsi su istrgovali Daniela Murphyja, nadajući se tako da će poboljšati napad i dodati ljevorukog udarača koji bi mogao napraviti štetu protivničkim bacačima tijekom posljednjih nekoliko tjedana sezone. U tom procesu, stekli su igrača koji je u prošlosti iznio homofobne komentare i još uvijek se nije ispričao za njih. Ako je trgovina bila loša, njihove akcije od tada i odnos s navijačima postale su lošije.

Ova trgovina je zapravo bila odlična za Cubse jer je Murphy od dolaska pogodio dva home runa i trga kožu s loptice od kad je došao iz Washingtona. Jedini navijači Cubsa koji su ljuti su oni opsjednuti politikom u sportu.

Moguće je da je ovo jedan navijač kojem je stalo, ali zašto bi SB Nation dao toj osobi platformu da napiše tako glup članak. Murphyjev prekršaj je taj što je 2015. rekao: “Možda kao kršćanin … nismo dovoljno jasno artikulirali koji je zapravo naš stav prema homoseksualnosti. Mi volimo ljude. Ne slažemo se s njihovim životnim stilom.”

Tako sada mnogi na ljevici žele zabraniti kršćanima igranje sportova jer oni ne prihvaćaju abecednu juhu životnih stilova nametnutih američkom narodu.

Mislimo li da će ovaj pisac od sada bojkotirati utakmice? Ja ne. Kladim se da će se ova iritantna navijačica pojaviti, glasno se žaliti da se na popisu igrača Cubsa nalazi “homofob” i da će koristiti svaki priliku kako bi se žalila na svoj tim jer je uzeo jednog igrača koji nije po njezinom ukusu.

Većina Cubsovih navijača sretna je što se tim ojačao prije početka playoffa. Trgovine zasnovane na vrijednosti su ono što je najbitnije pravim navijačima, ali ova plačljiva navijačica Cubsa možda će odustati od sporta jer je njezino pahuljičasto srce slomljeno saznanjem da je Cub aktivni kršćanin.

U još glupljem razvoju događaja, vozač NASCAR-a našao se metom napada ljevičarske misaone policije kad je izgubio sponzorstvo jer je njegov otac spustio “N-bombu” (nigger – op. a.) desetljećima prije.

Daily Mail izvještava kako je “NASCAR Xfinity vozač Conor Daly izgubio jednog od sponzora zbog rasističkog izraza kojeg je upotrijebio njegov otac 1980-ih, prije nego što je uopće rođen”.

Izvještaj je pokazao da je “stariji Daly, koji je bivši vozač Indy 500 i Formule 1, ovaj tjedan otpušten s posla kao trkači analitičar WISH-TV-a nakon vijesti da je koristio N-riječ u 30 godina starom intervjuu”. Tako je — sin osobe koja je upotrijebila N-riječ prije trideset godina izgubila je sponzorstvo jer je sponzor želio malo medijske pokrivenosti i pokazati se osjećajnim.

Ironično je da isti oni ljudi koji plješću NFL igračima zbog nepoštivanja nacionalne himne kako bi privukli pozornost na pritužbe o Americi, podržavaju nastojanja da se sankcioniraju igrači zbog nepoštivanja njihove liberalne dogme.

Ako ste kršćanin i usuđujete se izraziti svoje vjersko uvjerenje, vi ste mrzitelj. Ako je vaš tata 80-ih spustio “N-riječ”, vi ćete platiti cijenu.

Ako omalovažavate nacionalnu himnu i odbijete odati poštovanje našoj zastavi, onda ste pravi junak koji će biti pozdravljen kao borac za građanska prava. Glupost je snažna u ovim licemjernim ljevičarima koji kroz sport žele nametnuti svoja uvjerenja svima ostalima.

Ljevica je uspješno zauzela i uništila Hollywood, a sada se žele igrati misaone policije na sportašima naše nacije. Nemojmo dopustiti liberalima da unište sport kao što su pokušali uništiti i sve drugo.