Pojavili se detalji o čovjeku koji je ubo ‘brazilskog Donalda Trumpa’: Socijalist ‘u Božjoj misiji’

James Barrett

Screenshot: YouTube

Čovjek koji je ubo brazilskog predsjedničkog kandidata desnice, koji je opisan kao “brazilski Donald Trump“, je navodno socijalist u samoprozvanoj “Božjoj misiji” (oksimoron, ako je jedan ikad postojao – op. a.)

U šokantnom trenutku zabilježenom u videu, vodeći brazilski predsjednički kandidat Jair Bolsonaro uboden je nožem dok ga je gomila nosila na rukama tijekom poslijepodnevnog skupa održanog u četvrtak u Juiz de Fora, Minas Gerais, na jugoistoku Brazila.

63-godišnji Bolsonaro, hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut je operaciji koja se pokazala da mu je spasila život od onoga što su službenici nazvali ozbiljnim unutarnjim ozljedama. Trenutačno se nalazi u stabilnom stanju.

Osumnjičeni, 40-godišnji muškarac, uhićen od strane policije, rekao je da se nalazi u “Božjoj misiji”.

Daily Mail otkrio je još nekoliko pojedinosti o napadaču: “[Osumnjičeni] je rekao da je član lijeve PSOL stranke od 2007. do 2014. Na svojoj Facebook stranici, napadač je nedavno objavio poruke koje su kritizirale Bolsonara i podržavale socijalističku vladu predsjednika Nicolasa Madura u Venezueli”.

Njegov odvjetnik, Pedro Augusto Lima Possa, izjavio je tisku u četvrtak da je njegov klijent “proznao i preuzeo odgovornost za napad”, ali je dodao kako “nije namjeravao ubiti” Bolsonara.

“Rekao mi je da su postojale religijske i političke motivacije i da je mrzio Bolsonarove predrasude koje je otvoreno iznosio protiv različitih rasa, religija i žena”, rekao je Possa.

Osumnjičeni je neoženjen i premda navodno ima diplomu učitelja, “vjeruje se da je trenutačno nezaposlen, ali je radio kao konobar i navodno je otuđen od svoje obitelji”.

Bolnički dužnosnici izjavili su u četvrtak navečer za tisak da je Bolsonaro pretrpio “tupu trbušnu traumu”, koja je oštetila nekoliko organa i izazvala gubitak 2 do 2,5 litre krvi.