WALSH: Kako Demokratska stranka pere novac

Matt Walsh

Planirano roditeljstvo upravo je najavilo novu veliku inicijativu micanja republikanaca iz državnih i saveznih ureda. Njezina “najveća igra na lokalnoj razini u povijesti” uključivati će kucanja na vrata, oglašavanje i slične strategije. Sve to će biti pored 20 milijuna dolara vrijedne reklamne kampanje koja je pokrenuta prije par mjeseci. Njezini napori u ime Demokratske stranke možda će biti pojačani više nego obično, ali to nije ništa neuobičajeno. Pobačajni konglomerat desetljećima je davao milijune dolara demokratima i njihovim kampanjama. U međuvremenu, daju im se milijuni — 500 milijuna, točnije — dolara poreznih obveznika godišnje.

Planirano roditeljstvo je, između ostalog, ne-tako-pametno-prerušena operacija pranja novca za Demokratsku stranku. Porezni novac ide na ulazna vrata, prilozi za demokratske kampanje (i trupla 300.000 mrtve djece godišnje) izlaze na stražnja. Kako bi stvari bile još apsurdnije, Republikanska stranka je ta koja gura tačke pune novca kroz vrata. Unatoč činjenici da kontroliraju obje kuće u Kongresu i Bijelu kuću, republikanci su odlučili ostaviti cjevovod otvorenim. Kad su već tu, mogli bi usput kleknuti na koljena i ulaštiti cipele Demokratske stranke.

Liberali imaju drskosti žaliti se na donacije koje NRA daje Republikanskoj stranci, ali NRA nije financirana od javnosti. Ne postoji logičan razlog zašto bi se NRA suzdržala ili čak spriječila od davanja dijela svojih privatno prikupljenih sredstava republikanskim kampanjama. Planirano roditeljstvo, s druge strane, grabi milijarde dolara poreznih obveznika svake dvije godine na temelju toga da nije ništa više od “pružatelja zdravstvenih usluga”. A opet, dozvoljava se da djeluje kao nemilosrdno jednostranačka organizacija čak i kada samu sebe opisuje takvim neškodljivim terminima.

Naravno, apologeti će tvrditi da sve to nije bitno. Da, Planirano roditeljstvo je financirano novcem poreznih obveznika, ali taj porezni novac nije usmjeren ubijanju beba ili političkom aktivizmu. Takvi apologeti mogli bi pišati u bazenu i tvrditi da su pišali samo na jednoj strani. Poput vode, novac je zamjenjiv. Nema razlike između jednog dolara i drugog dolara. Očito, ako damo Planiranom roditeljstvu pola milijarde “ograničenih” dolara da bismo ih usmjerili na nepobačajne i nepolitičke aktivnosti, omogućili smo im da posvete svoja ne-ograničena sredstva tim aktivnostima. Ako date beskućniku deset dolara i nakon toga on kupi sendvič i vrećicu cracka, bilo bi mu beskorisno tvrditi da je koristio vaše dolare za sendvič, a druge dolare za crack. Čak i kad bi to bila istina (koju zapravo ne biste mogli potvrditi), i dalje ste mu pomogli kupiti crack time što ste mu pomogli kupiti sendvič.

Ne postoji jedan dobar razlog za nastavljanje financiranja ove organizacije. Postoje dva vrlo dobra razloga za prestanak. Samo netko treba prenijeti poruku republikancima.