Ocasio-Cortez ne može objasniti kako će platiti 40 trilijuna dolara za programe koje podržava

Joseph Curl

Screenshot: YouTube/CNN

Alexandria Ocasio-Cortez ima grandiozne ideje. Socijalistička kandidatkinja za zastupničko mjesto države New York ima platformu za koju čak ljevičarski Centar za poreznu politiku kaže da će koštati nekih 40 trilijuna dolara u slijedećih 10 godina.

U nedjelju, Ocasio-Cortez pojavila je na CNN-ovom jutarnjem programu “State of The Union”, u kojem je domaćin Jake Tapper postavio pitanje na koji način će platiti sve svoje skupe programe — pogotovo kad bi njezino predloženo povećanje poreza donijelo samo 2 trilijuna dolara novih prihoda.

Njezin odgovor uključivao je ovaj dragulj: “… Kada pogledate ekonomsku aktivnost koju potiče — na primjer, ako pogledate moju generaciju, milenijalce, količinu gospodarskih aktivnosti u kojoj ne sudjelujemo. Činjenica ja da odgađamo kupovinu domova, ne sudjelujemo u ekonomiji kupujući automobile koliko bi trebali i to je trošak. To je posljedica, ako želite, besprimjernog iznosa studentskog duga.”

Uh, OK.

Ocasio-Cortez našla se na naslovnicama prošlog tjedna, kad su se njezine fotografije za časopis Interview našle na internetu. Na slici je bila odjevena u odjeću vrijednu 3.500$, dok je pozirala s građevinskim radnicima. Nosila je Gabriela Hearst sportski sako (1.990$), Gabriela Hearst hlače (890$) i neke Monolo Blahnik cipele (625$). Priču pročitajte ovdje.

Pogledajte ispod: