Tucker Carlson: ‘Koja je poanta glasati za republikance ako će odbaciti Kavanaugha’

Jacob Airey

Screenshot: YouTube/Business Insider

Domaćin Fox Newsa Tucker Carlson upozorio je Republikansku stranku da će, ukoliko dopuste demokratima da stopiraju imenovanje suca Bretta Kavanaugha na Vrhovni sud na temelju neutemeljenih optužbi za seksualno zlostavljanje, biti gotovi.

“Koja je poanta glasanja za republikance?”, upitao je.

Carlson je uputio komentar u ponedjeljak tijekom svoje emisije “Tucker Carlson Tonight”, u kojoj je izrekao mišljenje da ukoliko Republikanska stranka ne uspije imenovati Kavanaugha samo na temelju optužbi Christine Blasey Ford, “oni više nikad neće postaviti suca na sud”.

“Čini se kako će Ford svjedočiti drugi tjedan u ponedjeljak pred Senatskim odborom za pravosuđe; nije jasno hoće li saslušanje biti javno ili ne”, rekao je. “Ali po prvi put, zbog ove situacije, Kavanaughovo imenovanje dolazi u pitanje. Demokrati ne čekaju više informacija; oni su već dali svoju presudu o onome što je učinio.”

Carlson je pojasnio da ne optužuje Ford za laži, ali sugerira da su se činjenice možda pomiješale tijekom vremena i da “nakon određene točke, prošlost se ne može utvrditi i to je razlog zašto postoje rokovi zastare za zločine.”

Nastavio je: “Trenutačno pitanje, političko pitanje, jest hoće li im Republikanska stranka dozvoliti da to učine. Ako republikanci dozvole odbacivanje Kavanaughove nominacije na temelju nedokazivih tvrdnji koje se ne mogu opovrgnuti, gotovo je, oni više nikad neće postaviti suca na sud. Biti će previše lako zaustaviti ih.”

Carlson ističe kako bi odbacivanje nominacije na temelju optužbe za nekakvu nepravdu od prije trideset pet godina postavilo novi presedan budućim nominacijama za Vrhovni sud.

“Republikanski glasači već dovoljno toga podnose, uključujući i vodstvo stranke koje ne dijeli njihove vrijednosti niti ih ne voli previše; a to niti to ne sakriva dovoljno dobro. Oni svejedno glasaju za republikance djelom iz razloga što na stolicama Vrhovnog suda žele vidjeti suce kojima je stalo do Ustava”, rekao je. “Kad jednom to nestane, koja je točno poanta glasovanja za republikance?”

Možete pogledati video ispod: