Otkrivene prve slike Joaquina Phoenixa kao ‘Jokera’; Obožavatelji reagirali

James Barrett

Usred izvješća o sve većim unutarnjim previranjima o tome kako nastaviti posustalu DC franšizu, Warner Bros. je procurio video nadolazećeg filma koji već stvara kontroverze — samostalnog, “mračnijeg”, “surovijeg” filma o Jokerovom podrijetlu u kojem naslovnu ulogu igra Joaquin Phoenix.

Odabir Phoenixa za ulogu stvorio je neke glasine, ne samo zbog glumčevih glumačkih sposobnosti, već zbog toga što je Jared Leto još uvijek predviđen za povratak u ulozi Jokera kojeg je utjelovio u filmu “Suicide Squad”. Međutim, film u kojem će glumiti Phoenix, a koji će režirati Todd Phillips, biti će zaseban od ostalih DC filova, koji su, poput Marvelove serije, dizajnirani da se presjecaju.

Kao što navodi Hollywood Reporter, očekuje se da samostalni Joker film “odstupi od tradicionalnog Batmanovog kanona”, sa još više uznemirujućim prikazom serijskog ubojice. Film će također imati znatno manji budžet od svojih blockbusterskih kolega, navodno samo 55 milijuna dolara.

Iako su neki obožavatelji bili skeptični u vezi još jednoga filma s Jokerom, rizik koji uzima DC navodi neke ljudi da se nadaju kako će vidjeti uistinu jedinstveni film o superjunaku. Usred glasina, Warner Bros. objavio je slijedeći prvi pogled na Phoenixa u ikonskoj roli:

Ispod su još neke procurene fotografije i video novog Jokera, kao i neke od reakcija: