Krajnje-lijevi aktvisti prijete Trumpu, Cruzu, Kavanaughu: ‘Niste sigurni. Naći ćemo vas.’

Ryan Saavedra

Screenshot/VICE

Krajnje-lijevi aktivisti zaprijetili su u utorak predsjedniku Donaldu Trumpu, senatoru Tedu Cruzu (republikanac-Teksas) i kandidatu za Vrhovni sud Brettu Kavanaughu, nazivajući ih “desničarskim šljamom” i poručili im: “Niste sigurni. Naći ćemo vas.”

Prijetnja, objavljena na Twitteru, došla je od Antifa skupine iz Washington D.C.-a: “Ovo je poruka Ted Cruzu, Brettu Kavanaughu, Donaldu Trumpu i ostalom rasističkom, transfobnom i homofobnom desničarskom šljamu: Niste sigurni. Naći ćemo vas. Izložit ćemo vas. Uzet ćemo vam mir koji ste uzeli od tolikih drugih.”

Prijetnja je došla od iste radikalne skupine koja je u ponedjeljak navečer maltretirala Cruza i njegovu suprugu Heidi u washingtonskom restoranu, koristeći hashtag “#CancelKavanaugh” u tweetu koji je sadržavao video incidenta.

Twitter račun Smash Racism DC bio je još uvijek aktivan u vrijeme ovog uzvješća, iako su jasna prijetnja sigurnosti i dobrobiti dužnosnika savezne vlade.

Twitterova očigledna odluka da ne ukloni račun zbog jasnih kršenja uvjeta korištenja platforme dolazi samo nekoliko dana nakon što je ljevičarska kompanija suspendirala račun Jamesa Woodsa zbog tweetanja memea: