Stephen King u dva tweeta otkriva PRAVI razlog mržnje ljevice prema Kavanaughu

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/The Late Show with Stephen Colbert

U utorak je autor i vatreni ljevičar Stephen King otišao na Twitter kako bi iskalio bijes prema kandidatu za Vrhovni sud Brettu Kavanaughu, a usput je otkrio jedan od glavnih razloga zašto ljevica posjeduje toliku mržnju prema tom čovjeku — a to zasigurno nije zbog ovih nejasnih, neutemeljenih i nepotvrđenih optužbi koje je omogućilo jeftino izvješćivanje.

“Da je ‘ovlaštenost bijelog muškarca’ u riječniku, moglo bi biti prikazano fotografijom Bretta Kavanaugha. Zlo mi je od same pomisli da bi ovaj zatvoreni um mogao biti na Vrhovnom sudu do kraja mog života”, napisao je King u tweetu.

Evo ga: Kavanaugh preziru jer je uspješan bijeli muškarac, koji ne može potraživati bilo kakav kredit žrtve. Sudac je bio član bratstva, igrao je američki nogomet, religiozan je, tvrdi da je bio djevac dobrano nakon srednje škole, bio je popularan, imao je mnogo prijatelja, diplomirao na vrhu svoje generacije i postigao zavidan uspjeh u životu.

Kako da ljevica NE mrzi ovog cisrodnog bijelog muškog sveameričkog konzervativca?

King je slijedio svoj tweet s još gluposti: “Za vrijeme koledža, Brett Kavanaugh je bio teški pijanac i entuzijastički partijaner. Ovakvo ponašanje mijenja se s godinama, ali stavovi i pretpostavke koje su vodile takvo ponašanje rijetko”, napisao je.

O, da, “partijaner”. Kavanaugh je bio previše bratski. Sjećate li se kad se ljevica izrugivala “tipično bratskom” imenu Kavanaugha? Sve to je u istom smislu.

I, naravno, ide i dublje od toga. Kao što je Matt Walsh istaknuo ranije u utorak, ovo također ima velike veze s pobačajem, koji je previše vidljiv u Kavanaughovom konzervatizmu:

Vidite, Kavanaugh, zbog svoje kože i spola, na neki način ne zaslužuje uspjeh. (King je siguran jer mrzi samog sebe — odvratno bijelog, uspješnog, bogatog muškarca — i letimice se ulaguje ljevici kad je to potrebno.) Dakle, oduzimanje ovog zasluženog mjesta na Vrhovnom sudu je opravdano. To je zapravo “socijalna pravda”, za sve nepravde koje su bijeli ljudi učinili u prošlosti.

A što nije pošteno u prebacivanju kazne za tuđe grijehove iz prošlosti na nevinog “ovlaštenog” “bijelog muškarca”?