Tinejdžer iz Utah-e pokušao detonirati bombu u srednjoj školi, navodno imao zastavu ISIS-a

Ryan Saavedra

Screenshot

U ponedjeljak, policijski službenici u saveznoj državi Utah uhitili su tinejdžera nakon što je u srednju školu donio bombu napravljenu kod kuće i pokušao je detonirati.

Dužnosnici su rekli da se kućna bomba počela dimiti u Pine View srednjoj školi, nakon čega je odmah evakuirana, a djeca su poslana kući. KUTV izvještava:

Izdan je nalog za pretres mladićeve kuće gdje je nađen isti materijal kao i onaj korišten za izradu bombe. Policija je također izjavila da je osumnjičeni prikupljao informacije i izrazio interes za ISIS i promovirao organizaciju.

Utvrđeno je da bi u slučaju detonacije uređaj uzrokovao značajne ozljede ili smrti.

Osumnjičeni, kojeg vlasti nisu identificirali, odveden je u pritvor i protiv njega je pokrenut kazneni postupak za proizvodnju, posjedovanje, prodaju, korištenje ili pokušaj korištenja oružja za masovno uništenje.

Ista osoba je navodno skinula američku zastavu sa srednje škole i zamjenila je sa zastavom ISIS-a; navodno je sa sprejem na zgradi prošarao poruku “ISIS dola”; istražitelji smatraju da je pobjegao prije nego je uspio dovršiti poruku sa “zi”.