ODVRATNO: Ljevičarska karikatura se izruguje Kavanaughovoj 10-godišnjoj kćeri

Paul Bois

Illinois Times editorial cartoonist Chris Britt

U skladu s novim dnom koje je dotakao USA Today optužujući Bretta Kavanaugha kao potencijalnog pedofila koji bi se trebao držati podalje djece, Illinois Times objavio je opako zločestu karikaturu koja se izruguje Kavanaughovoj 10-godišnjoj kćeri, prikazujući njezinu molitvu za optužiteljicu Kavanaugha, prema American Conservativu.

Iako je snažno Kavanaughovo svjedočenje prošlog četvrtka ponudilo više od nekoliko suznih trenutaka, niti jedan nije došao blizu trenutka kada se Kavanaugh podsjetio kćerine molitve za Christine Blasey Ford, žene koja je optužila njenog oca za seksualni napad koji se navodno dogodio prije 36 godina.

“Ne sumnjam da je dr. Ford možda seksualno napastovala neka osoba na nekom mjestu u neko vrijeme”, rekao je Kavanaugh. “Ali ja to nisam učinio njoj niti bilo kome drugome. To nije ono što sam ja, nije ono što sam bio. Ja sam nevin u ovo optužbi. Ne želim zlo dr. Ford i njezinoj obitelji.”

“Prije nekoliko večeri, Ashley i moja kćer Liz izgovarale su svoje molitve”, nastavio je Kavanaugh. “Mala Liza, sa svojih samo 10 godina, rekla je Ashley, morali bi moliti za tu ženu. To je mnogo mudrosti za 10-godišnjakinu. Ne želimo nikome zlo.”

Ne ostavljajući nimalo nespaljene zemlje u ovoj kampanji za uništenje tog čovjeka, Chris Britt iz Illinois Timesa objavio je ovu grotesknu karikaturu:

Rekacije na karikaturu društvenim medijima, poput one usmjerene na članak USA Today, bile su nemilosrdne. Ni Chris Britt niti Illinois Times nisu izdali ispriku.