Kavanaughova optužiteljica Swetnick povlači neke od svojih eksplozivnih navoda

Ryan Saavedra

Screenshot: NBC News Video

Julie Swetnick, Kavanaughova optužiteljica koju zastupa senzacionalistički odvjetnik Michael Avenatti, promijenila je dijelove svoje priče tijekom intervjua kojeg je dala za NBC News u ponedjeljak i čini se kako povlači neke od svojih najeksplozivnijih tvrdnji o kandidatu za Vrhovni sud.

Kate Snow s NBC Newsa istaknula je da mreža nije mogla potvrditi bilo koji od Swetnickovih lascivnih tvrdnji prije nego je naglasila kako se Swetnickovi navodi tijekom intervjua razlikuju od njezine pisane izjave.

Swetnick je tvrdila kako je “postala svjesna nastojanja Marka Judgea, Bretta Kavanaugha i drugih da ‘začine punč’ na kućnim zabavama” koje je pohodila.

Snow je napomenula u intervjuu NBC Newsa da je Swetnick tvrdila kako ih je vidjela blizu punča, ali da ih nije osobno vidjela da ‘začinjavaju’ punč s alkoholom.

NBC Newsa je također primijetio kako se čini da Swetnick mijenja svoju inicijalnu izjavu o tome kako je Kavanaugh bio uključen u grupna silovanja. Swetnick je isprva tvrdila: “Također sam svjedočila nastojanjima Marka Judgea, Bretta Kavanaugha i ostalih da opiju i dezorijentiraju djevojke na zabavi kako bi ih u sporednim i spavaćim sobama mogli ‘grupno silovati’ redovi brojnih dječaka. Također se čvrsto sjećam da sam na mnogim zabavama vidjela dječake poredane ispred soba, čekajući na svoj ‘red’ s djevojkom u sobi. Ti dječaci uključivali su Marka Judgea i Bretta Kavanaugha.”

Međutim, u intervjuu NBC Newsa, Swetnick je rekla kako nisu stajali u redovima, već su se “skupili oko vrata” i da ona “nije razumjela koji razlog bi za to mogao biti”.

Swetnick je rekla da nije imala pojma što su dječaci radili izvan soba sve do tvrdnje da je bila silovana, a potom je tvrdila da je sve to bila “jednostavno prevelika slučajnost”.

Swetnickova vjerodostojnost došla je u pitanje usred nedavnih izvješća koja se tiču višestrukih nepotkrijepljenih tvrdnji o seksualnim prijestupima koje je napravila protiv svojih poslodavaca, od kojih ju je jedan optužio da je lagala o svom obrazovanju i radnom iskustvu. U intervjuu, odbacila je izvješće Politicoa u kojem se navode tvrdnje bivšeg dečka, koji je 2001. godine podnio zahtjev za zabranu pristupa protiv nje nakon prijetnji upućenih njemu i njegovoj obitelji.

POGLEDAJTE: