KLAVAN: Kako biti dobar muški feminist

Andrew Klavan

via YouTube/Lauren Chen

Ovo što slijedi je satira.

Neki od vas muškaraca se vjerojatno pitaju: “Kako mogu biti dobar muški feminist?” Neki od vas se vjerojatno pitaju: “Kako mogu naći ženu koja će zabiti upaljenu cigaretu u moje privatne dijelove dok me istodobno šiba bodljikavom žicom?” Ne postoji objašnjenje za ljudske ukuse.

Ali za one od vas muškaraca koji žele biti — iz nekog razloga — bolji feministi, evo nekoliko praktičnih savjeta.

Ukoliko želiš biti dobar muški feminist, zapamti: uvijek slušaj ženu kad te optužuje za nešto. To će te spasiti da nikada nećeš morati slušati bilo što drugo, osim žena koje te optužuju za nešto.

Ukoliko želiš biti dobar muški feminist, nikada nemoj optužiti žene da su iracionalne ili histerične, nego umjesto toga stoji u tišini dok viču gluposti na tebe, a nakon toga učini sve što ti kažu.

Ukoliko želiš biti dobar muški feminist, nikada nemoj reći ženi da se ne smije napiti s gomilom muškaraca na studentskoj zabavi. To je jednostavno okrivljavanje žrtve za ono što će uslijediti kad padne u nesvjest.

Ukoliko želiš biti dobar muški feminist, trebao bi biti siguran da ćeš pitati ženu za pristanak za svaki korak svakog seksualnog čina, sve dok je tvoje uporno ispitivanje dovede do ludila i ona te praktički moli da nastaviš kako bi te trideset godina poslije mogla optužiti da si je napao i uništiti ti život.

Dakle, zaključak je, ukoliko želiš biti dobar muški feminist, ti ste idiot.