‘ŠOKANTNA’ tvrdnja: Brett Kavanaugh ‘bacio led’ na nekoga tijekom barske tučnjave na Yaleu

Emily Zanotti

New York Times debitirao je u ponedjeljak navečer s eksplozivnom novom optužbom protiv kandidata za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha, otkrivajući da je Kavanaugh bio ispitivan zbog “bacanja leda” prema drugom gostu tijekom barske “tučnjave” u New Havenu, državi Connecticut 1985. godine.

Times je očito slijedio tvrdnje profesora sa Sveučilišta North Carolina State iz priopćenja objavljenog u novinama u ponedjeljak ujutro, koje navodi da je Kavanaugh mnogo pio dok je bio student na Yaleu i da je jednom sudjelovao u barskom sukobu u New Havenu.

Profesor, bivši kolega s Yalea, je tvrdio da je Kavanaugh “bacio pivo” u nečije lice nakon žestoke razmjene riječi, na što se uplela policija i da je jedan od Kavanaughovih prijatelja proveo noć u zatvoru.

Novinari su dobili izvješće policije iz New Havena s detaljima o “incidentu”, da bi otkrili kako je Kavanaugh, premda se policija uključila, bio ispitivan zbog navodnog bacanja leda u lice drugog gosta “iz nepoznatih razloga” i da je student pod imenom Chris Dudley (bivši centar i Draženov suigrač iz New Jersey Netsa – op. a.) — a ne Kavanaugh — bacio čašu s pivom koja je pogodila 21-godišnju žrtvu u uho.

Dudley, bacač čaše, žestoko je policiji demantirao navode. Kavanaugh je, prema policijskom izvješću, odbio reći je li bacio led ili nije. “Gospodin Kavanaugh nije uhićen”, izviještava Times, jer su ozbiljni novinari.

Bijela kuća odbila je komentirati nove, šokantne — zastrašujuće — tvrdnje. Profesor, čija izjava je potaknula istragu Timesa, rekao je da nije kontaktiran od strane FBI dužnosnika koji istražuju Kavanaugha.