Luda teorija zavjere Michaela Moorea: Predsjedničko upozorenje znači da Trump uvježbava lažnu uzbunu kako bi ukinuo demokraciju

Paul Bois

Screenshot: YouTube

Propagandist Michael Moore doveo je svoje teorije zavjere na novu razinu. Navodno je “Test predsjedničkog upozorenja”, kojeg su Amerikanci primili na svojim mobitelima u srijedu, zapravo vježba za buduća izvanredna stanja koje će predsjednik Trump iskoristiti kako bi se instalirao kao totalitarni dikatator.

U srijedu, Federalna agencija za upravljanje hitnim slučajevima (FEMA) je objavila na Twitteru da će “testirati sustav bežičnog upozorenja za izvanredno stanje diljem zemlje”, koje je u osnovi došao u obliku iritantnog zujanja na mobitelima s natpisom “predsjedničko upozorenje”.

“DANAS (10/3): u 14:18 po istočnom vremenu, testirat ćemo bežični sustav upozorenja za izvanredno stanje diljem zemlje. Očekujte poruku na svom mobitelu zajedno s glasnim zvučnim tonom i vibracijom”, tweetao je račun FEMA-e.

Međutim, za Michaela Moorea to je bila indikacija nečeg opakog. Pišući na Twitteru, Moore je predložio slijedeću poruku direktno iz ludog grada: “To je bio samo test. Ali, da ne bi bilo zabune. To je svijet u kojem danas živimo.” To je moja posljednja rečenica u ‘Fahrenheitu 11/9’. Prije nekoliko minuta, Trump nam je dao izravan uvid u izvanredno stanje koje on stvara kako bi opravdao kraj demokracije kakvu znamo. PRUŽITE OTPOR!”

Jedna osoba je odgovorila na tweet: