Gledao sam ‘uhićenje’ hollywoodskih zvijezda prilikom prosvjeda protiv Kavanaugha. Evo što se zaista dogodilo.

Benny Johnson

Screenshot: YouTube/TIME

Stotine prosvjednica protiv Kavanaugha preplavilo je u četvrtak uredsku zgradu Senata kako bi vikalo na senatore, skandiralo, pjevalo i držalo znakove. Jedan od činova prosvjeda koji se dogodio je veliko kolektivno zaposjedanje prostora senatske uredske zgrade Hart. Približno 300 prosvjednika okupilo se u velikom atriju i jedni drugima skandirali su slogane protiv Kavanaugha. Njima su se pridružile i dvije slavne osobe.

Komičarka Amy Schumer i model Emily Ratajkowski bile su među njima. Na balkonu je razmotan masivni baner na kojem je pisalo “Mi vjerujemo Christine Ford” dok je na desetke policajaca Capitola krenulo u mnoštvo.

Benny Johnson/Daily Caller

Tu stvari postaju zanimljive.

Policija je počela pristojno zapitkivati prosvjednika žele li biti uhićeni. Prosvjednici su imali vremena da razmisle o tome i za međusobno dogovaranje. Polcijski službenici bili su strpljivi i naposljetku su odvojili prosvjednike koji su željeli biti uhićeni od onih koji nisu. Tijekom ovog mirnog procesa odvajanja, ovaj novinar svjedočio je kako Schumer i Ratajkowski verbalno zatražuju uhićenje. Evo videa tog događaja:

Hollywoodske zvijezde sjedele su oko 30 minuta na podu sa svojom pratnjom, skandirajući i pjevajući zajedno s ostatkom prosvjednika. Policija je zatražila skupine prosvjednika da uredno stanu u red kako bi bili “uhićeni”. Svi prosvjednici su se odazvali pozivima. Prema policija Capitola, prosvjednici su optuženi za protuzakonite prosvjede i potom su odmah pušteni.

“Uhićeni pojedinci obrađuju se na licu mjesta i puštaju. Trenutačno ne možemo potvrditi imena uhićenih zbog velikog broja njih koji se obrađuju”, glasilo je priopćenje policije Capitola. Kako bi se optužbe odbacile, sve što je bilo potrebno učiniti je platiti kaznu od 50$.

Prilično malen račun za poznate milijunašice.

Gledao sam kako Schumer i Ratajkowski razgovaraju s policijskim službenicima i plešu prije nego su odvedene. Skupina se smijala i nije bila pod nikakvom prisilom. Službenici su nekim razlogom dali hollywoodskoj ekipi ružičaste narukvice i nakon toga ih odšetali napolje.

S obzirom na udobnost događaja, nisam očekivao da će se dignuti velika buka oko uhićenja. Međutim, bio sam zapanjen kada sam pročitao pokrivanje događaja kao mnogo dramatičnijeg i stresnog nego što je zapravo bio. Niti jedan izvještaj nije spomenuo da su se dvije zvijezde verbalno složile biti uhićene ili da su se dobro zabavljale tijekom istog.

Kad sam vidio da je Ratajkowski objavila fotografiju s naslovom koji oplakuje njihovo uhićenje, bio sam preneražen. Ratajkowski je napisala:

“Danas sam uhićena prilikom prosvjeda zbog nominacije Bretta Kavanaugha za Vrhovni sud, čovjeka kojeg je optužilo više žena za seksualno zlostavljanje. Muškarci koji su povrijedili žene ne mogu se više postavljati na položaje moći.”

Morao sam podijeliti svoj izvještaj o namještenom momentu herojstva zbog jasnoće, specifično zbog verbalnog dogovora o uhićenju i plesanja i smiješkanja Schumer i Ratajkowski prilikom istog.

Možda će ovo dodati malo jasnoće milijunima sljedbenika i obožavatelja Schumer i Ratajkowski, koje su zabrinute da će biti zatvorene u hladne ćelije u utrobi američkog Capitola.

Ne, one su prilično dobro.