DOBRI STARI U.N.: UNESCO rekao da su dva najsvetija židovska mjesta palestinska

Hank Berrien

Wikipedia/CC BY-SA 3.0

Kada su kritičari Izraela oštro napali židovsku državu i Sjedinjene Države zbog svoje odluke o izlasku iz UNESCO-a kasnije ove godine, veselo su ignorirali povijest anti-izraelskih akcija te organizacije.

To se ponovno potvrdilo u srijedu, kada je PX komisija izvršnog odbora UNESCO-a usvojila rezolucije koje su ponovno potvrdile da su dva najsvetija mjesta u židovskoj povijesti, Pećina patrijarha, gdje su biblijski Abraham, Sara, Izak, Rebeka, Jakob i Lea pokopani, kao i Rahelina grobnica u Betlehemu, “sastavni dio okupiranog palestinskog teritorija”.

Rezolucije su također osudile izraelsku sigurnosnu ogradu koja je spasila bezbroj Židova od mogućih terorističkih napada, “druge mjere usmjerene na promjenu karaktera, statusa i demografskog sastava okupiranog palestinskog teritorija” i “povrede palestinskih sveučilišta i škola od strane izraelske vojske”.

Egipat, Jordan, Libanon, Maroko, Oman, Katar i Sudan sponzorirali su rezoluciju, koja je potvrđena u roku nekoliko minuta, prema Jerusalemu Postu.

2017., američka veleposlanica u UN Nikki Haley izjavila je: “Kao što smo rekli 1984. kada se predsjednik Reagan povukao iz UNESCO-a, američki porezni obveznici ne bi trebali plaćati politike koje su ponašaju neprijateljski prema našim vrijednostima i koje ismijavaju pravdu i zdravi razum.”