Glavešine ABC-a predomišljaju se oko otkaza Roseanne

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/PowerfulJRE

Dvojica visokih rukovoditelja ABC-a rekli su u nedavnom intervjuu kako žale što su otpustili Roseanne nakon što je napisala kontroverzni tweet o bivšoj Obaminoj pomoćnici Valerie Jarrett.

Dvojica rukovoditelja, koju su govorili pod uvjetom anonimnosti, rekli su prošli tjedan Daily Mailu da je otkaz Roseanne “bila refleksna reakcija predsjednika ABC-a i priznali da je privremena suspenzija bila mnogo bolje i mudrije rješenje”.

Show Roseanne Barr bio je otkazan nakon što je komentirala Jarrett na Twitteru: “da muslimansko bratstvo i planeta majmuna imaju bebu = vj.”

“Nismo ispravno procijenili”, rekao je jedan rukovoditelj. “Ono što je Roseanne napravila je bilo pogrešno, ali nismo smjeli preduhitriti s otkazom. To je bilo gotovo refleksna reakcija Bena [Sherwooda] i Channinga [Dungeya] koji su trebali pokrenuti istragu.”

“To bi im dalo više vremena da osluhnu javnost, oglašivače i članove ekipe kako bi donijeli najbolju odluku”, nastavio je rukovoditelj.

ABC se navodno boji da će zamjena za show, “The Conners”, imati katastrofalan rejting jer ga obožavatelji Barr neće gledati “zbog lojalnosti glumici”.

“Mogli su je suspendirati iz nekoliko prvih epizoda bez plaće i vratiti je kasnije u sezoni”, rekao je drugi izvor Daily Mailu. “Mislim, ionako je finale sezone završilo njezinim odlaskom u bolnicu na operaciju koljena. Dok su oni na brzinu odlučili o njezinoj sudbini, njezin karakter mogao se suočiti s ozbiljnim komplikacijama i boriti se za život, dok bi se istovremeno Roseanne borila za svoju karijeru ispričavajući se naciji.”

“Jutro kad je izbio skandal oko rasističkog tweeta, Roseanne je ponudila javnu ispriku, ali Ben i Channing nisu željeli imati ništa s tim i htjeli su je maknuti”, nastavio je drugi izvor. “Roseanne je konstantno govorila prije otkaza: ‘Što mogu učiniti? Što mogu učiniti?’ Obožavatelji serije gledali bi kako se njezin karakter suočava s predrasudama i rasizmom — mogli smo napraviti priču koja bi spasila seriju, a nju javno otkupila.”