CNN-ova voditeljica lagala o primjedbama Trumpa, Trumpa Jr.-a

Ryan Saavedra

Screenshot: CNN Video

Ana Cabrera, voditeljica CNN-a, u nedjelju je lažno tvrdila da su predsjednik Donald Trump i njegov sin Donald Trump Jr. iznosili rasne primjedbe tijekom prošlog tjedna.

“Predsjednik Trump i njegov sin Don Jr., rekli su ovaj tjedan da se bijeli muškarci trenutačno imaju puno toga za bojati”, rekla je Cabrera tijekom segmenta.

Problem je što Trump i Trump Jr. to nikada nisu izjavili.

Ranije ovaj mjesec, Trump je rekao da je “vrlo zastrašujuće vrijeme za mlade muškarce u Americi” dok je govorio o muškarcima koji su lažno optuženi za zločine referirajući se na optužbe napravljene protiv tadašnjeg kandidata za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha.

Trump Jr. rekao je za Daily Mail ranije ovog mjeseca da je zabrinut za svoje sinove i kćeri u ovoj #MeToo eri i da se najviše brine za svoje dječake, sugerirajući kako bi ih netko mogao lažno optužiti zbog političkih motiva.

POGLEDAJTE:

Andrew Surabian, savetnik Donalda Trumpa Jr-a, oštro je kritizirao CNN u izjavi koju je dao za Daily Wire i rekao da mreža duguje neodgodivu ispriku Trumpu i Trumpu Jr.-u.

“Dokazive laži i sramotno rasno huškanje CNN-ove voditeljice Ane Cabrera osobito su sramotne jer dokale od mreže koja se brendira bez ikakve ironije kao ‘najrealnije ime u vijestima'”, rekao je Surabian. “Ako CNN posjeduje imalo novinarske vjerodostojnosti, izdati će neodgodivu ispriku predsjedniku Trumpu i Donu Jr.-u.”