ANTIFA DIVLJA: Nasilje na skupu Patriot Prayera u Portlandu

Joseph Curl

Screenshot: Twitter

Masovna tučnjava izbila je su subotu navečer u Portlandu, državi Oregon, na skupu Patriot Prayer, koji se ubrzo pretvorio u kaos kad su se pojavili Antifini ljevičari.

Dvije suprotstavljene skupine sukobile su se na ulicama, kotristeći palice i šake jedni protiv drugih. Gužvu, koja je trajala samo jednu minutu, prekinula je interventna policija, koja je brzo ispalila kuglice suzavca na ulične borce, izvijestio je Oregonian.

*** UPOZORENJE — NASILJE ***

Ironično, skup je označen kao demostracija “zakona i reda”. Ali policija je vidjela da članovi obje skupine nose boksere, noževe i palice.

Nekoliko drugih videozapisa je objavljeno na društvenim medijima.

U jednom trenutku, u videu se može vidjeti kako član Antife pali američku zastavu dok se mnoštvo veseli. Nekoliko sekundi kasnije, netko je dotrčao, zgrabio zastavu i ugasio plamen.

Ovo nije prvi put da je Antifa izazvala kaos na ulicama ovog liberalnog grada. Prošlu subotu su njezini prosvjednici stajali usred prometa u centru grada i počeli prisiljavati vozače da slijede njihove upute, a jednog starijeg vozača su čak progonili nakon što se oglušio na njihove zapovijedi.