Lista najvećih laži Baracka Obame

Jim Hoft

Screenshot: YouTube/ CBS News

Najveći lažov koji je ikad držao ured američkog predsjednika, Barack Obama, imao je smjelosti tvrditi da je trenutačna administracija neiskrena. Dodajte to mnogim njegovim lažima.

Ispred malobrojne publike u Wisconsinu, bivši predsjednik Barack Obama izjavio je sljedeće:

Slušajte, tijekom cijele povijesti čovječanstva, zasigurno tijekom američke povijesti, političari su preuveličali. Oni rade obećanja koja pokušavaju ispuniti, ali onda ispadne da je to teže nego što su očekivali”, rekao je Obama pred okupljenima u Milwaukeeju. “Oni napumpavaju stvari koje su učinili, koje su dobre.”

“Oni umanjuju stvari koje su učinili, koje nisu tako dobre. Pokušavaju staviti pozitivni spin na stvari”, nastavio je Obama. “Ali ono što nismo vidjeli prije, u našem donedavnom javnom životu, su političari koji otvoreno, opetovano, hrabro, besramno lažu.”

Ove riječi su apsolutno šokantne s obzirom na to da dolaze od Baracka Obame, za kojeg se mnogi slažu da je najneiskreniji političar koji je ikada služio kao američki predsjednik.

Tijekom svog predsjedništva, Obama je rutinski lagao američkoj javnosti bez ikakvog traženja odgovornosti od liberalnih američkih medija.

Evo nekoliko od malo više uznemirujućih i posljedičnih laži Baracka Obame.

1) Ako vam se sviđa vaš plan zdravstvenog osiguranja, možete zadržati svoj plan osiguranja
Broj spomena: 36 puta

Dok je Obama gurao nevjerojatno nepopularnu legislativu danas poznatu kao ‘Obamacare’, najmanje 37 puta je obećao da — ako vam se sviđa vaš plan osiguranja možete zadržati vaš plan osiguranja. Čak ni liberalni mediji nisu mogli to ignorirati. To je bila laž godine 2013. Nakon što je 4 milijuna Amerikanaca primilo otkazna pisma, javnost je napokon shvatila da su njegova lepršava uvjeravanja bila pogrešna.

2.) S Obamacare ćemo smanjiti vaše premije osiguranja za 2.500$ po obitelji godišnje
Broj spomena: najmanje 22 puta

Obamacare je povećao pojedinačne premije na tržištu u prosjeku za 49% 2014. godine.

Barack Obama je opetovao obećavao da će Obamacare smanjiti vaše premije za 2.500$ godišnje. To je bila laž. Upravo suprotno se desilo. Cijena prosječne premije otišla je u nebo, za neke skupine čak do 78 posto.

Premije Obamacarea porasti će dvoznamenkastim brojem 2017., kad Obama napusti ured.

3.) Ne mogu donijeti amnestiju izvršnom akcijom… Ja nisam diktator
Broj spomena: Najmanje 22 puta

Najmanje 22 puta je Obama rekao da ne može sam donijeti izvršnu amnestiju. Zatim je implementirao shemu imuniteta putem izvršne zapovijedi. “Zaobilazeći Kongres, Obama je evidentno ignorirao vladavinu zakona koja je temelj naše demokracije i prekršio svoju predsjedničku zakletvu da će se pridržavati zakona ove zemlje.”

4.) Niti jedan cent Obamacarea neće ići za pobačaje
Broj spomena: najmanje 12 puta

1.036 Obamacare planova pokriva pobačaj.

Unatoč ponovljenim obećanjima da Obamacare neće plaćati pobačaje, sada je jasno da je Obama lagao. GAO je potvrdio da je Obama lagao o tome i da zapravo 1.036 Obamacare planova plaća pobačaje. Zapravo, Male sestre siromašne, skupina katoličkih redovnica koje pružaju skrb siromašnima, bile su prisiljene pokrenuti mandat sudskog postupka kako bi zadobile presudu da se mogu suzdržati od pružanja pristupa lijekovima koji izazivaju pobačaj.

5.) Povlačenje trupa iz Iraka nije bila moja odluka
Broj spomena: 2 puta, možda više

Kad se Obama borio za reizbor 2012., opetovano je uzimao zasluge za “okončanje rata u Iraku”. Potom je u kolovozu 2014., kad je poslao trupe natrag u Irak kako bi se borile protiv ISIS-a, Obama je rekao da uklanjanje američkih trupa iz Iraka nije bila “njegova odluka”. Kao rezultat tog nepromišljenog poteza, na tisuće nevinih bilo je ubijeno (uključujući mnoga odrubljivanja glavi), porobljeno, nasilno raseljeno, terorizirano i mučeno. Užas Obamine zablude u Iraku osjećat će se generacijama.

6.) Barack Obama optužio je Pentagon da mu ne pruža strategiju za poražavanje ISIS-a. Još jedna laž.

Obama je također na istoj tiskovnoj konferenciji tvrdio da je smanjio deficit za dvije trećine od kad je preuzeo ured. Još jedna laž.

7.) Barack Obama zanijekao je poznavanje privatnog email servera Hillary Clinton.

Predsjednik Barack Obama održao je intervju sa Steveom Kroftom iz “60 minuta” u listopadu 2015. Kroft je pitao predsjednika Obamu da li je znao o privatnom email serveru Hillary Clinton.

Steve Kroft: Jeste li znali da je Hillary Clinton koristila privatni email server?

Barack Obama: Ne… Ne.

Znamo da je ovo još jedna Obamina laž. Barack Obama je imao izravni kontakt s Clintonovom na njezinom privatnom email serveru.

FOX News je izvijestio:

Predsjednik Obama je bio jedan od šačice odabranih pojedinaca koji su imali “direktni kontakt” s Hillary Clinton na njezinom privatnom email računu, izjavio je glavni inspektor Odjela za pravosuđe Michael Horowitz u svom eksplozivnom izvješću u četvrtak o istrazi Clintonovih emaila.

U fusnoti, nadzornik Ministarstva pravosuđa primjećuje da su “analitičari FBI-a i tužitelj 2 rekli da je predsjednik Barack Obama bio jedna od 13 osoba s kojima je Clinton imala izravni kontakt preko svog clintonemail.com računa.”

Nikada nismo vidjeli predsjednika koji je toliko lagao o posljedičnim pitanjima poput Obame.

On doslovno ne može dati govor bez da uključi veliku laž točno usred njega.