Anti-komunistički ‘Trump tropa’, Jair Bolsonaro, pobijedio na brazilskim predsjedničkim izborima

Jim Hoft

YouTube via Paul Joseph Watson

Anti-komunistički zakonodavac, Jair Bolsonaro, pobijedio je u nedjelju na brazilskim predsjedničkim izborima.

Novi čelnik Brazila obećao je voditi borbu protiv korupcije i kriminala u četvrtoj najvećoj demokraciji na svijetu.

Reuters izvještava:

Krajnje desni zakonodavac Jair Bolsonaro pobijedio je u nedjelju na brazilskim predsjedničkim izborima, zahvaljujući valu frustracija zbog korupcije i kriminala koje su preplavile zemlju i skrenule je udesno u četvrtoj najvećoj demokraciji na svijetu.

S 94 posto obrađenih glasačkih listića, Bolsonaro je imao 56 posto glasova u drugom krugu predsjedničkih izbora protiv ljevičarske nade Fernanda Haddada iz Radničke stranke (PT), koji je osvojio 44 posto glasova, prema glavnom izbornom tijelu TSE.

“Ne smijemo nastaviti flertovati s komunizmom … Mi ćemo promijeniti sudbinu Brazila”, rekao je Bolsonaro prilikom obraćanja naciji u kojem se zakleo da će izvršiti obećanja iz svoje kampanje što se tiče iskorjenjivanja korupcije nakon godina ljevičarske vladavine.

Bivši kapetan brazilske vojske uzdigao se na vlast zahvaljujući odbijanja ljevičarske Radničke stranke koja je vodila Brazil u 13 od posljednjih 15 godina i koja je prije dvije godine svrgnuta s vlasti usred duboke recesije i političkih skandala.

Naravno, Reuters je Bolsonara nazvao “krajnje desnim” jer se otvoreno protivi komunizmu.