Bračni par pao u svoju smrt u Nacionalnom parku Yosemite dok je uzimao selfie

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/Amazing Places on Our Planet

Mladi bračni par iz Indije pao je u svoju smrt prilikom uzimanja selfieja na strmoj litici u Nacionalnom parku Yosemite, prema bratu muškarca.

Uvečer 23. listopada, 29-godišnji Vishnu Viswanath i 30-godišnja Meenakshi Moorthy očigledno su pali s Taft Ponta, na kojem se nalazi granitna litica bez ograde. Jishnu Viswanath, brat Vishnua, rekao je za AP da je Moorthy postavila stalak blizu ruba.

Prošli tjedan je glasnogovornica parka Jamie Richard rekla da su se rendžeri morali konopcima spustiti s Taft Pointa kako bi došli do tijela; u tome su im pomogli su helikopteri kalifornijske patrole autocesta. Taft Point nalazi se na otprilike 1.000 metara iznad doline Yosemite.

Ujutro 24. listopada, posjetitelji parka vidjeli su kameru i upozorili rendžere. Sean Matteson, koji je pješačio do Taft Pointa s djevojkom na dan nesreće indijskog para, uzeo je selfie s djevojkom na kojem se u pozadini vidi Meenakshi. Matteson je primijetio Meenakshi u gomili zahvaljujući njezinoj ružičastoj boji kose. Također je primijetio da je stajala blizu ruba. Rekao je: “Nalazila se vrlo blizu ruba, ail je izgledala kao da se dobro provodi. Osjećao sam žmarce na leđima. Nije bilo nikakve ograde. Ja se nisam usudio prići tako blizu ruba. Ali ona se činila vrlo samopouzdanom. Nije se činila kao da je u bilo kakvoj opasnosti ili bilo što.”

Moorthy je na svom Instagramu imala fotografiju koja je prikazuje kako sjedi na rubu Grand Canyona s naslovom: “Jesu li naši životi vrijedni samo jedne fotografije?”