WALSH: Posljedice klevetničke kampanje protiv Kavanaugha

Matt Walsh

Čudno je, zar ne? Demokrati su tjednima vrištali i plakali ispred kamera, inzistirajući da je Brett Kavanaugh opasni silovatelj. Zatim je opasni silovatelj zapravo bio potvrđen na Vrhovni sud — činjenica koja je trebala izazvati još više ljutnje, a ne ublažiti je — a opet, ti isti demokrati uglavnom su prestali pričati o Kavanaughu.

Sad, nisam stručnjak za ta pitanja, ali ako bih bio političar koji se kandidirao za ured, a moj suparnik je odigrao važnu ulogu u imenovanju serijskog seksualnog zlostavljača na najviši sud zemlje, ja nikada ne bih prestao govoriti o tome. Ja bih to koristio kad god bi mi se ukazala prilika. “Zapamtite Kavanaugha”, bio bi moj borbeni poklič. Osim ako, naravno, serijski seksualni prijestupnik uopće nije bio seksualni prijestupnik i cijela stvar je bila besramna klevetnička kampanja koju sam pomogao orkestrirati. U tom slučaju, nakon što je kampanja neslavno propala, a moja stranka raskrinkana, borbeni poklič, koji ja osobno ne bih govorio na glas, bio bi sličniji: “Zaboravite Kavanaugha. Govorite o nečem drugom osim Kavanaugha. Gle, vjeverica!”

Nakon razmatranja svih dokaza i razgovora s 40 različitih ljudi, Odbor za pravosuđe Senata objavio je prošlog vikenda osuđujući izvještaj na 414 stranice. On potvrđuje ono što je već bilo očigledno: nema dokaza za bilo koju od optužbi. Ne postoji ništa i nitko tko bi potkrijepio optužbu podnesenu protiv Kavanaugha. Zapravo, dokazi pokazuju nešto sasvim suprotno.

Julie Swetnick i njezin pseudo-odvjetnik preporučeni su FBI-u zbog sumnje na zločinačku zavjeru. Druga žena se suočava s potencijalnim kaznenim progonom nakon što je priznala da je izmislila svoju priču o silovanju. Istražitelji su također proveli opsežni intervju s čovjekom koji kaže da je vjerojatno on bio taj koji je imao susret (on kaže konsenzualni) s Christine Ford. On se prisjeća incidenta u to vrijeme, oko mjesta u pitanju, u kući vrlo sličnoj onoj koju Ford opisuje, s djevojkom vrlo sličnoj Ford, koja je također nosila jednodijeljni kupaći kostim. Njihovo intimno druženje prekinuto je kad je drugi tip skočio na njih, baš kao što se prisjećala Ford. On vjeruje kako ga je Ford pomiješala Kavanaughom.

Sve u svemu, postoji znatna količina nevjerojatno uvjerljivih dokaza koji ne samo da daju sumnju u svaki navod, već aktivno dokazuju njegovu nevinost po gotovo svim točkama. To je nevjerojatna činjenica kada uzmete u obzir razmak od 35 godina između navodnog incidenta i danas. Sumnjam da bih mogao prikupiti upola toliko dokaza kako bih dokazao da nisam onaj koji je prošli mjesec u Georgiji nacrtao buljave oči kipu iz Revolucionarnog rata. Gotovo je nemoguće dokazati negativ, čak i nedavni negativ. Kavanaugh pak je uspio dokazati 35-godina-stari negativ.

Sve ovo je prilično posramljujuće za demokrate. Gore od posramljujućeg. Mnogo gore. To ih izlaže kao lažove i trgovce klevetama koji će pribjeći doslovno svemu i reći doslovno bilo kakvu laž, bez obzira na posljedice, radi zadobivanja političke prednosti. To pokazuje da su doista neprikladni za politički ured, a neki od njih bi vjerojatno trebali završiti u zatvoru zbog svoje uloge u zavjeri. Oni se stvarno, stvarno nadaju da ćete sve ovo zaboraviti na putu do biračkih mjesta u utorak. Molim vas, nemojte.