Gerald Butler izgubio kuću u kalifornijskom požaru. Nećete VJEROVATI što kažu ljevičari koji ne suosjećaju s njim.

Emily Zanotti

Screenshot: YouTube/The Late Show with Stephen Colbert

Glumac Gerald Butler izgubio je svoju kuću u pobješnjelom požaru prošlog tjedna, ali ljevičari imaju problema s iskazivanjem suosjećanja prema zvijezdi filma “300” jer je nepokolebljivi pristaša Izraela.

Butler je obavio fotografiju spaljenih ostataka svoje kuće na Twitteru i na Instagramu, te poveo svoje sljedbenike na “obilazak” onoga što je ostalo od njegovog doma u Malibuu na Instagramu. Njegov dom bio je jedan od oko 180 objekata koji su nastradali u požarima južne Kalifornije i jedan od gotovo 6.700 objekata uništenih u cijeloj državi.

No, njegov tweet, kojim se zahvalio vatrogascima koji su prvi stigli na mjesto događaja i dali sve od sebe kako bi spasili njegov dom te evakuirali njegovo susjedstvo, nije dočekan tipičnim izljevima podrške koju slavni obično primaju kao žrtve nacionalnih tragedija. Umjesto toga, ljevičari i antisemiti reagirali su na Butlerov tweet baražom mržnje, sve zbog toga što je glumac dao novac kako bi podržao izraelske obrambene snage (IDF).

Mnogi su Butlerovu nesreću nazvali “karmom” i ismijavali glumca tvrdnjama kako samo proživljava ono što Palestinci doživljavaju svakodnevno.

Butler nije naročito spomenuo svoj gubitak na Twitteru ili Instagramu, već je umjesto toga samo zatražio donacije za vatrogasni odjel Los Angelesa, koji se borio sa smrtonosnim plamenom, što ga je učinilo mnogo otmjenijim od svojih otvoreno anti-izraelskih sljedbenika.

Butlerov nedostatak popularnosti među pro-palestinskom ruljom proizlazi iz dobrotvornog skupa kojem je Butler nazočio prošlog tjedna, kojeg su organizirali Prijatelji izraelskih obrambenih snaga. Svečana večera kojoj je prisustvovalo 1.200 ljudi, koju je Variety opisao kao “prepunu zvijezda”, prikupila je više od 60 milijuna dolara za vojnike IDF-a i za njihove obitelji.

“Prikupljeni novac upotrijebit će se kao podrška vojnicima IDF-a, obiteljima poginulih vojnika te ranjenim veteranima kroz socijalne, kulturne, rekreacijske i edukacijske programe”, izvijestio je Variety prošlog tjedna. “Nekoliko donacija od četvrtka navečer ići će izravno u ‘Impact Scholarship Program’, koji je posvećen pomaganju veterana da se vrate u školu. Osim što pomaže izraelskim veteranima, organizacija nastoji održavati i jačati snažnu vezu između zajednica u Sjedinjenim Državama i državi Izraelu.”

Pro-palestinski aktivisti nisu bili sretni tom viješću i iznijeli su niz osuda, ne samo prema Butleru, već i ostalim zvijezdama koje su nazočile događaju, uključujući muzičara Pharrella Williamsa i glumca Ashtona Kutchera, usporedivši ih s “teroristima”. Čak su započeli online kampanju kako bi bojkotirali Williamsa i Kutchera koristeći hashtag “#HollywoodFundsTerror”.

Do kraja nedjelje, požari u Kaliforniji odnijeli su više od 30 života, kao i 6.700 domova i poslovnih subjekata. Kalifornijski vatrogasni dužnosnici predviđaju da su tri odvojena požara samo 25% pod kontrolom, no čini se kako se uvjeti poboljšavaju.