CNN-ov komentator poziva na eliminaciju Izraela, podržava nasilje protiv njega

Ryan Saavedra

Screenshot: United Nations

Čini se kako je u srijedu krajnje-lijevi komentator CNN-a, Marc Lamont Hill, branio upotrebu nasilja u suprotstavljanju izraelskoj državi i da je pozivao na njegovu eliminaciju prilikom govora kojeg je održao pred Ujedinjenim narodima.

Hill je svoje primjedbe uputio tijekom govora povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom UN-a, kao što je izvijestio Arutz Sheva.

“Suprotno onome što govori zapadnjačka mitologija, otpor crnaca američkom apartheidu nije došao isključivo gandhijevskim nenasiljem”, rekao je Hill. “Umjesto toga, pobune robova, samoobrana i taktike koje nisu uvijek bile u skladu s onima dr. Kinga ili Mahatme Gandhija, bile su jednako važne za očuvanje sigurnosti i postizanja slobode.”

“Ako smo istinski solidarni, moramo dozvoliti palestinskom narodu jednake mogućnosti. Moram prepoznati pravo okupiranih ljudi na samoobranu”, nastavio je Hill. “Moramo dati prioritet miru, no ne smijemo ga romantizirati i fetišizirati. Moramo zagovarati i promicati nenasilje u svakoj prilici, ali ne možemo podržati usku politiku respektabilnosti koja posramljuje Palestince zbog otpora, zbog toga što odbijaju stajati skršenih ruku nasuprot državnog terora i etničkog čišćenja.”

Hill je zaključio svoj govor rekavši da pravda zahtijeva “Slobodnu Palestinu od Rijeke do Mora”.

Prema višestrukim izvješćima (ovdje, ovdje i ovdje), fraza “Slobodna Palestina od Rijeke do Mora” je fraza koju često koriste oni koji vjeruju da izraelska država treba biti uništena.

POGLEDAJTE:

Kao što bilježi Philip Klein iz Washington Examinera, Hill ima dugu povijest antisemitizma. Hill toliko mrzi Izrael da je tijekom svog govora pred UN-om otkrio da odbija piti njihovu vodu:

Hill je fotografiran sa zloglasnim antisemitom Louisom Farrakhanom, koji je izjavio kako vjeruje da je Hitler bio “vrlo veliki čovjek”.

“Louis Farrakhan koristi fotografiju CNN-ovog suradnika Marc Lamont Hilla kako bi promovirao glazbeni set od 260 dolara na svojoj web stranici Nacije islama”, izvijestio je The Wrap. “Hill, politički komentator CNN-a, koji se reklamira na njihovoj stranici kao ‘jedan od vodećih intelektualnih glasova u zemlji’, rekao je za The Wrap da nije bio svjestan kako se njegov lik koristi u komercijalne svrhe i da će zatražiti njegovo uklanjanje.”

Wrapov Jon Levine izvijestio je prošlog mjeseca da je “Tijekom nastupa na Fox News 2008., Hill rekao da nije siguran je li Farrakhan ‘antisemit’ i da su Farrakhanove izjave u kojima judaizam naziva ‘prljavom religijom’ uzete ‘van konteksta’.”