KLAVAN: Ja Hulk: Demokrat [Satira]

Andrew Klavan

Ovo što slijedi je satira.

Patio sam od gadnog oblika laringitisa, ali stvar je sretno izliječena masivnim dozama steroida. To je dobra vijest. Sad, loša je vijest da kad god se naljutim, pretvorim se u gigantsko zeleno čudovište koje ne može iznijeti artikulirani argument i na sve reagira nasiljem. Tako je, postao sam demokrat.

U jednom trenutku hodam uokolo poput nekakvog odmjerenog, činjenično potkovanog običnog republikanca Joea, da bi zatim, čim se netko ne složi sa mnom i, whammo, pretvaram se u tog slinavog hulka bez grama mozga u glavi, ali sa svim tim mišićima vijesti i zabavne industrije iza mene. Ne mogu rezonirati ili raspravljati ili čak objasniti ono o čemu govorim, ali s jednim udarcem vas mogu oboriti s Twittera, staviti na hollywoodsku crnu listu ili jednostavno smrviti vaše ideje zabranjujući ih na kabelskim vijestima.

Prije nego sam toga uopće svjestan, ja divljam u zasljepljujućem bijesu. Pretvaram prekrasne gradove poput San Francisca i Los Angelesa u upropaštene, drekom prekrivene ruševine prepune beskućnika i ovisnika drogom. Napadam javne dužnosnike u restoranima. Napadam starce zbog nošenja kapa koje mi se ne sviđaju. Vičem prostote prema bilo kojoj ženi ili pripadniku manjine koji se usuđuje izraziti drugačije mišljenje. Žao mi je, ali, vjerujte mi, to samo govore steroidi. Steroidi govore poput demokrata.

A kad završi taj nastup, sve što mogu jest pretvarati se da nisam ja taj koji je uništio ekonomiju ili smanjio naše slobode ili potkopao tradicije koje su nas učinile velikima. Pretvaram se da sam ovdje ja žrtva i da svatko tko me kritizira potiče nasilje.

I ako netko ukaže na to da je to apsurdno, opet se pretvorim u ogromnog zelenog hulka. Stoga, molim vas. Manite se steroida, djeco. Mislite da će vas oni učiniti jačima, ali na kraju vas ispunjavaju s bijesom dok istodobno pretvaraju vaše testise na veličinu grožđica. Drugim riječima, oni će vas učiniti demokratom. Ne dopustite da vam se to dogodi.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.